Zalmsashimi

26 juli 2022

Zalmsashimi

Voor een stukje zalm kun je mij echt wakker maken. Het maakt niet echt uit hoe hij bereid is, maar gegrilde zalmsashimi vind ik denk ik het allerlekkerste.

Het gegrilde randje met kruiden en het sausje erbij. Echt super lekker en ook perfect om als hapje te geven tijdens een verjaardag.

Het hapje valt niet te zwaar, je gasten worden er niet moddervet van (dus ze zullen allemaal nemen en geen excuus hebben) en er zit gewoon veel smaak aan.

Zelf at ik dit als lunch. Je kunt de plakjes los eten, maar je kunt ze ook op een wasabicracker serveren. Dan maak je precies dit wat ik laat zien, maar dan per plakje op zo’n cracker. Succes gegarandeerd.

Zorg er wel voor dat je een mooi stuk zalm krijgt, dat je in plakken kunt snijden.

1 bord

Ingrediënten

• 200 gr zalmsashimi

• Cajunkruiden

• 2 eetlepels mosterd dille dressing

• 1 eetlepel pijnboompitjes

• 1 bosui

• 2 theelepels kappertjes

• 100-150 gr zeewiersalade

• 2 handjes gemixte kiemgroenten

• +- 5 wasabicrackers

• Peterselie

Bereiding

• Schep een beetje cajunkruiden op een bakje en dep de zalmsashimi hier met de bovenkant, zijkant en onderkant in. Let op: niet te veel, want dan wordt het te pittig.

• Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de zalmsashimi hier kort om en om in. Zorg ervoor dat de zalm aan alle kanten een dun gebakken randje heeft.

• Zet de zalm vervolgens even in de vriezer. Zo kun je de zalm makkelijker in plakjes snijden.

• Bak de pijnboompitten kort in een droge pan.

• Haal de zalmsashimi uit de vriezer, maak een bakje met wat sesamzaadjes erop en dep de bovenkant daarin. Snijd de zalm met een scherp mes in hele dunne plakjes.

• Beleg je bord met de zeewiersalade en leg de plakjes zalm daarop. Verdeel hierover de pijnboompitten, kappertjes en de mosterd dille dressing. Verkruimel de wasabicrackers erover, beleg beide zijkanten met de kiemgroenten en strooi wat fijngehakte peterselie over je bord.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies