Zalmcarpaccio

6 april 2023

Zalmcarpaccio

Iets wat zoooooveel mensen altijd bestellen in een restaurant is een carpaccio. Zelf vind ik het maar een saai gerecht en daarom bestel ik het nooit. Het is wel lekker, maar ik kies liever iets anders.

Waar ik zelf gek op ben, is zalm. Gerookt, gebakken of uit de oven. Alles vind ik heerlijk en ik eet het dan ook al jaren iedere week.

Nu was het tijd voor een zalmcarpaccio. Dit bord heb ik nog netaan niet afgelikt, want alles erop is heerlijk!

Ik kreeg 2 weken geleden dit práchtige bord opgestuurd en daar paste deze carpaccio perfect op. Het is overigens je eigen risico als je hun Instagram of website bezoekt, want let op: je wil echt álles kopen! In mijn geval is dat een groot probleem..

Duur: 10 minuten

1 persoon

1 bord zalmcarpaccio

Ingrediënten

• +- 150 gr gerookte zalm

• 1/2 avocado

• 2 theelepels kappertjes

• 1 briochebroodje

• 3 eetlepels Griekse yoghurt

• +- 1 eetlepel dille takjes

• Peper en zout

• 1 theelepel citroensap

• Handje geraspte kaassnippers

• Handje rucola

• 1 bosui

Bereiding

• Verdeel de plakjes over je bord.

• Snijd de brioche in stukjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie en zet de schaal voor zo’n 7 minuten op 180 graden in de oven.

• Snijd de avocado in dunne reepjes en verdeel deze over je bord. Strooi er wat peper over.

• Meng de yoghurt, citroensap, wat peper en zout en de fijngesneden dille in een bakje. Schep een deel hiervan op de zalm.

• Strooi wat kappertjes over je bord en leg de rucola erop.

• Verdeel de stukjes brioche aan de zijkant van je bord, strooi kaassnippers over de rucola en garneer alles met fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies