Eerlijk gezegd denk ik dat iedereen z’n kerstmenu al op papier heeft en 3/4 van de boodschappen al heeft gehaald, maar ik zet er toch nog een lekker recept op dat je deze kerstdagen kunt maken. Lukt dat niet? Dan smaakt hij met oud & nieuw of op een normale donderdagavond net zo lekker.
Ik hou enorm van kreeftensaus. Wanneer er in een restaurant pasta met kreeftensaus op de kaart staat, bestel ik het vaak. Behalve als die pasta 45 euro kost trouwens…
Ik liep vorige week in de Sligro en zag kreeftenfond staan. Gelijk 4 potten meegenomen en daar is meteen gebruik van gemaakt.
Naast de Sligro, zullen sommige viswinkels dit ook hebben.
2 personen
Ingrediënten
- 350 ml kreeftenfond
- 70 gr tomatenpuree
- 150 ml kookroom
- 8 cherrytomaatjes
- 3 takjes tijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- Peper en zout
- 3 eetlepels cognac
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- 150 gr spinazie
- Handje cashewnoten
- 2 mootjes zalm +- 150 gr per stuk
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat dit inslinken.
- Schenk de cognac, kreeftenfond en kookroom erbij en roer goed door elkaar.
- Schep de tomatenpuree in de pan, voeg de tijm, peper en zout, cayennepeper en paprikapoeder toe en roer weer goed door elkaar. Snijd de tomaatjes door de helft en voeg deze ook toe. Laat alles pruttelen.
- Bestrooi de zalm met peper en zout en bak deze in een pan zo’n 5 om 5 minuten om en om.
- Voeg wat allesbinder of bloem toe aan de pan met saus, zodat het wat dikker wordt. Voeg de zalm helemaal of in stukken toe aan de pan met saus.
- Deze kun je eten met wat rijst of gebakken aardappeltjes.