Een salade die ik áltijd bestel als ‘ie op de kaart staat: caesar salade. Ik vind het toch zo enorm lekker.
De ene keer is ‘ie lekkerder dan de andere keer en je weet helaas nooit vooraf of het een succes wordt, maar ik ben zo gek op alle ingrediënten in deze salade.
Ik weet nog dat ik ‘m in Valencia op het strand bestelde. Wij bestelden ieder een salade en nog wat sushi, dumplings, brood en patat on the side. Deze salade was immens groot, maar bestond uit sla, HEEL veel dressing en kaas. That’s it. Het was nog lekker ook, maar ik verwacht op z’n minst wel wat kip, bacon en een eitje haha.
Op mijn website staan al meerdere caesar-recepten, maar nog geen een met zalm. Vandaar deze keer met zalm. Ik vond ‘m toch zo enorm lekker…
2 personen
Duur: 30 minuten
Zalm caesar salade
Ingrediënten
- 150 gram romaine sla
- 2 zalmmoten van ongeveer 150 gram per stuk
- Peper en zout
- Parmezaanse kaassnippers
- 1 blikje ansjovis (50 gr)
- 2 eieren
- 1 broodje (wit, bruin, brioche)
Voor de dressing:
- 2 eetlepels griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1 theelepel olie uit het blikje ansjovis
- Klein snufje knoflookpoeder
- Peper en zout
- 1 eetlepel parmezaanse kaaspoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
- Snijd de zalm in stukken en strooi er peper en zout over. Snijd het brood ook in kleine blokjes.
- Ik gebruikte de 2 in 1 airfryer van Tefal en daardoor kon ik de zalm en croutons gelijk bereiden. Je legt de zalm in het ene bakje en het brood in de andere. Schenk er een klein beetje olijfolie over en verwarm de zalm zo’n 10-12 minuten op 180 graden in de airfryer en de croutons zo’n 10 minuten.
- Heb je geen airfryer? Bak de zalm dan om en om in de pan met wat olijfolie en verwarm de croutons dan 10 minuten in de oven.
- Kook de eieren zo’n 8 minuten in een steelpannetje met water en snijd dan in vieren.
- Verdeel de sla over de borden en verdeel daarover wat ansjovisfilets, kaassnippers en een beetje dressing.
- Leg de zalm en croutons op de borden en garneer met wat extra dressing, het ei en nog wat kaas.