Echt een dessert om je vingers bij af te likken.
Ik denk dat 85% van de wereld van chocola en m&m’s houdt, dus dat betekent dat 85% van de mensen dit toetje lust.
Hou je niet van witte chocola, maar wel van melk? Vervang de witte chocolade in de mousse dan voor melk. Óók lekker!!
Ik maakte ze in verschillende bakjes. Je kan er ook voor kiezen om er een grote schaal van te maken, of ze juist verdelen over kleinere bakjes, zodat iedereen een mini dessert heeft. Choco mousse vult namelijk wél…
3 desserts
Duur: 1 uur+
Witte chocolade mousse met m&m’s
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- 1 zakje (8gr) klopfix
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram m&m’s (gele zak)
- 1 reep (80gr) witte chocolade
- 30 gr melkchocolade
- 1 theelepel vanille aroma
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met de suiker, vanille aroma en klopfix.
- Scheid het eigeel van het eiwit in een andere schone kom. Het eigeel heb je niet nodig.
- Klop het eiwit stevig totdat er pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kan houden.
- Breng een pan met water aan de kook en zet er een diep bord op. Leg de chocolade erin en laat helemaal smelten.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het opgeklopte eiwit en roer goed door elkaar.
- Voeg nu de slagroom toe aan het eiwitmengsel en roer weer goed door elkaar. Schenk dit in kommetjes of bakjes en laat voor minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de m&m’s doormidden en verdeel deze over de bakjes met mousse. Garneer de bakjes met wat geraspte melkchocolade.