Zelf ben ik gek op hazelnoot en Amaretto Sour, dus die combinatie kon niet vies zijn. In Londen at ik eens een hazelnoot dessert (ZO lekker) en daarbij dronk ik een Amaretto Sour hazelnoot. Zo kwam ik op dit idee.
Bij het maken van deze cocktail wist ik echt niet wat ik moest verwachten, maar wow: dit was zó lekker. Ik heb er gelijk twee opgedronken haha.
Door het takje rozemarijn en de chocofantasie van Dr. Oetker, wordt de cocktail gelijk feestelijk. Ik hou ervan…
2 cocktails
Duur: 5 minuten
Velvet amaretto sour met hazelnoot
Ingrediënten
- 1 citroen
- 4 ijsklontjes
- 4 eetlepels vloeibaar eiwit
- 4 eetlepels hazelnoot siroop
- 180 ml Disaronno Velvet
- 1 eetlepel Dr. Oetker Chocofantasie
- 4 takjes rozemarijn
Bereiding
- Schenk de Disaronno Velvet, het eiwit en hazelnoot siroop in een cocktailshaker.
- Voeg hier de ijsklontjes aan toe en knijp 1 citroen uit.
- Schud alles heel goed door elkaar en schenk de cocktail in de glazen.
- Garneer met een takje rozemarijn en chocofantasie.