Tostada’s warmgerookte zalm

18 maart 2022

Tostada’s warmgerookte zalm

Jullie zijn vast alweer op zoek naar een lekkere snack voor aankomend weekend. En aangezien je naast die Japanse pizzastok en pulled chicken nachos met burrata nog één hapje op tafel wilt op een rustige zaterdagavond, zijn deze tostada’s met warm gerookte zalm perféct voor daarbij.

Dit hapje is eigenlijk overal perfect voor, want je hoeft er zelf niet heel lang voor in de keuken te staan en dat is het allerlekkerste natuurlijk.

Er zijn weleens avonden waarin ik zelf hapjes wil uitproberen voor mijn vriendinnen. Aan het eind van de avond weet ik dan eigenlijk niet wat de nieuwste roddels zijn, wie met wie heeft gezoend of in welke bar het het gezelligste was de week daarvoor.

Ik stink om 11 uur ‘s avonds meer naar alle soorten eten, ui, knoflook en boter, omdat ik dan hapjes maak die iets langer duren dan gepland..

Dat maakt voor mij natuurlijk níks uit, want ik word alleen maar gelukkiger van in de keuken staan, maar ik snap dat je met bijvoorbeeld een verjaardag lekker snel klaar wilt zijn.

4 tostada’s

Ingrediënten

• 4 tostada’s

• 1 warmgerookte zalmmoot

• Japanse mayonaise

• 1 avocado

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• Peterselie ter garnering

• 4 radijsjes

• 2 handjes rucola

• Parmezaanse kaas

• Furikake kruiden (of groene zak wasabi crackers verkruimelen)

Bereiding

• Meng met een vork de avocado met het citroensap en peper en zout in een kommetje. Blijf prakken, totdat er een glad mengsel ontstaat.

• Verwarm de zalmmoot zo’n 30 seconde in de magnetron.

• Snijd de radijs in plakjes.

• Beleg de tostada’s met een klein beetje rucola en “verkruimel” vervolgens de zalmmoot over alle 4 de tostada’s.

• Schep met een klein lepeltje het avocado mengsel erover. Maak kleine toefjes.

• Garneer ze allemaal met wat parmezaanse kaas, furikake kruiden, radijs en Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies