Tonijntartaar op toast

8 mei 2022

Tonijntartaar op toast

Mochten jullie alweer een beetje inspiratieloos raken voor de lunch, voor een perféct hapje in het weekend of voor een schattig voorgerecht, dan help ik jullie nu weer even uit de brand, want met deze broodjes/toastjes scoor je wél punten.

Het is wel een luxe hap/lunch geworden, want als je naar de tonijn of überhaupt alle visprijzen kijkt, denk je bijna dat dat alleen nog maar voor de elite is. Zo duur, maar wel heel lekker en waarschijnlijk hele goede kwaliteit.

Je zou deze tonijntartaar ook op andere krokante toastjes of broodjes kunnen maken, maar ik raad het brioche brood echt aan, want deze combinatie samen is om van te huilen (van geluk dan he).

Zelf at ik deze broodjes als lunch en na de lunch zei ik gelijk: “Ik denk dat ik nu de lekkerste lunch ooit heb gegeten”. Zal wel weer lekker overdreven zijn, want dit zeg ik gewoon elke week, maar het is in ieder geval een goed teken.

Nog een méga groot voordeel van deze broodjes is dat ze binnen 10 minuten klaar zijn en ik denk echt dat dit het makkelijkste recept op mijn blog is. Winwinwinwinwinsituatie.

4 broodjes/toastjes

Ingrediënten

• 2 dikke plakken brioche brood (van 1 groot brioche brood afgesneden)

• 1 tonijnsteak 150 gr

• 2 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel sesamolie

• Sesamzaadjes

• 1 groot bosuitje

• 8 bieslooktakjes

• Japanse mayonaise

• Furikake kruiden

• 1/2 avocado

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd 2 dikke plakken van het brioche brood af en snijd deze door de helft.

• Bak deze broodjes om en om krokant in een pan met wat olijfolie. Let op, want dit gaat heel snel.

• Snijd de tonijn heel fijn en meng dit met de sojasaus, sesamolie, een beetje furikake kruiden en wat sesamzaadjes.

• Maak van de bosui hele kleine ringetjes en de bieslook kleine takjes en voeg deze ook toe aan de tonijn. Roer alles goed door elkaar.

• Meng de avocado met wat peper en zout in een kommetje en maak er een zacht smeersel van. Voeg eventueel een drukje citroensap toe.

• Smeer de brioche broodjes in met de avocado en schep daar de tonijn op.

• Garneer de broodjes met een toefje Japanse mayonaise en wat overgebleven bosui.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies