Dit is een hapje waar heel veel mensen van houden, want tomatenbruschetta lust toch echt iedereen?
Ik vind het altijd een simpel voorgerecht, maar toch is het altijd weer lekker. Het ligt er overigens ook aan waar je dit eet, maar eigenlijk kan er (bijna) niets fout gaan…
De bruschetta’s maakte ik al eens eerder met guacamole en kruidenboter (aanrader), maar dit keer simpel met brioche brood. Mensen die mij al langer volgen weten dat dat mijn favoriete brood is. 😉
Je kan deze broodjes serveren als hapje, of bijvoorbeeld als voorgerecht tijdens een etentje.
4 broodjes
Duur: 20 minuten
Tomatenbruschetta op krokant brioche
Ingrediënten
- 1 groot brioche brood
- 1 vleestomaat
- 7 grote blaadjes basilicum + wat kleine voor de garnering
- Peper en zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Klein snufje knoflookpoeder
- 4 theelepels groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Klont boter
Bereiding
- Snijd de tomaat fijn en meng met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout, olijfolie en fijngesneden basilicum in een kom.
- Snijd 4 plakjes van het brioche brood en snijd de randjes eraf, zodat je mooie rechthoekige broodjes krijgt.
- Smelt een klont boter in een pan en bak de broodjes om en om bruin in de pan.
- Smeer één kant van het brood in met de pesto. Beleg die kant nu ook met de tomatenmix.
- Garneer met wat balsamico dressing en eventueel wat blaadjes basilicum.