Sushi-komkommer hapjes

21 februari 2023

Sushi-komkommer hapjes

Yessss, hierbij weer eens een lekker hapje die jullie allemaal na kunnen maken én een snack die velen geweldig zullen vinden.

Herinneren jullie je de sushi cups nog die ik lang geleden maakte? Oké, ze lijken er niet op en het smaakt ook niet hetzelfde, maar het is wel een sushihapje en dat is dit ook. Ik heb ze snel in mijn lunchpauze gemaakt en het was één groot succes.

Ik weet zeker dat deze hapjes in de smaak zullen vallen bij al je visite. Je kunt ze vooraf al maken en koud serveren. De siracha mayonaise geeft het een beetje pit, maar de komkommer maakt het juist weer fris. Ideale combinatie. En de mix van sojasaus, Japanse mayonaise en honing wil ik het niet eens over hebben… hmmmmmmmm…..

Duur: 25 min

6 hapjes

Ingrediënten

• 1 komkommer

• 120gr zalmsashimi

• 1/2 avocado

• 3 eetlepels Japanse mayonaise

• 3 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel honing

• Sesamzaadjes

• Furikake kruiden

• Siracha mayonaise

• 1 bosui

• Peper en zout

• 200 gr sushirijst

• Sushiazijn

• Water

Bereiding

• Snijd de komkommer in de lengte doormidden en hol de binnenkant helemaal uit. Snijd iedere helft vervolgens in drieën.

• Snijd de zalmsashimi in kleine blokjes en meng dit in een kommetje met de Japanse mayonaise, sojasaus, honing, peper en zout en eventueel wat sesamzaadjes.

• Kook de sushirijst met het water, een snuf zout en de sushiazijn zoals aangegeven op de verpakking. Laat dit even afkoelen.

• Snijd de avocado in dunne reepjes.

• Schep op iedere binnenkant een klein beetje van de saus (uit het kommetje met zalmsashimi etc.) en schep hier nu wat sushirijst op.

• Strooi wat furikake kruiden over de rijst, leg 1 plakje avocado aan de zijkant en schep de zalmsashimi erop.

• Snijd een bosuitje fijn en strooi deze ook over de hapjes. Garneer alles met een klein beetje siracha mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies