Sinaasappelmuffins

25 mei 2022

Sinaasappelmuffins

Daar ben ik weereens met een dessert voor jullie! Al ben ik meer van het koken, dit is tussendoor ook gewoon lekker, toch?

Terwijl wij in Londen genoten van een Grieks 4 gangen diner met een geweldige Mamma mia show, kwam na 3,5 uur eindelijk het toetje. Ik had zelf al wel ingeschat dat ik geen chocolade/cookie/karamel/bokkenpootjes dessert zou krijgen, maar een keer iets anders vond ik ook goed.

Het werden sinaasappel brownies. Lekker fris dus (precies wat wij nodig hadden in die warme “concertzaal” met 25 graden buiten).

Deze sinaasappel cupcakes met mascarpone had ik toevallig de week daarvoor gemaakt.

Op het moment dat ik de brownie in London proefde, dacht ik gelijk “hé, deze herken ik en die lijken precies op die wat ik zelf maakte”. Goed teken.

10 muffins

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 60 gr kristalsuiker
  • 1 sinaasappel schil + sap
  • Snuf zout
  • 3/4 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels vanille aroma

Topping:

  • 250 gr mascarpone
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 reep melkchocolade
  • 4 bastogne koekjes
  • Schil van 1/2 sinaasappel + sap 1/2 sinaasappel

Bereiding

  • Meng de bloem, suiker, vanille extract, het bakpoeder en het zout in een kom.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix dit met een mixer door elkaar. Voeg vervolgens de boter toe en mix het goed door.
  • Rasp de sinaasappel boven de kom, snijd deze vervolgens in tweeën en knijp het sap uit boven de kom. Mix alles wederom goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schep de muffinvormpjes 3/4 vol met het mengsel en zet deze voor 20 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen.
  • Meng voor de topping de mascarpone met de vanille aroma en sinaasappel rasp/sap in een kommetje.
  • Breng een steelpan met water aan de kook en zet hier een diep bord op. Zet het vuur nu lager. Leg de chocoladereep in het bord en laat deze helemaal smelten.
  • Schep op iedere muffin een klein beetje gesmolten chocolade en laat dit een beetje afkoelen/hard worden.
  • Maak met een spuitzak met het mascarpone mengsel toefjes op de muffins.
  • Maal de bastogne koekjes fijn in een foodprocessor en strooi deze rijkelijk over de muffins. Laat ze afkoelen in de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies