Scrambled egg toast

15 maart 2023

Scrambled egg toast

Als mensen mij vragen of ik vroeger al kon koken, reageer ik altijd met het feit dat ik 3 jaar geleden niet eens een ei kon bakken. En dat is écht waar.

Maar niet alleen een ei, want een pasta, biefstukje, salade of broodje kon ik ook niet.

Alles heb ik mezelf aangeleerd en bij het ene gerecht gaat het wat makkelijk dan het andere. Iets wat ik bijvoorbeeld nog steeds (tot gisteren) niet kon, was een goede scrambled egg maken. Het was niet eens geel, het was hard en het zag eruit alsof het al 4 weken bij de supermarkt in een vershoudpakje zat.

Vorige week stuurde @irisklein mij een foto van haar broodje met scrambled egg. Ik heb haar even aan de tand gevoeld en vertelde over de funfact dat ik dat niet kan maken. Zij heeft even uitgebreid uitgelegd hoe ze dit deed en ik zei dat ik er gelijk mee aan de slag zou gaan. Het is zo simpel, maar alles wat je moest doen, deed ik andersom.

Denk aan: er moet boter in de pan ipv olie, een goede spatel gebruiken, vuur niet te hoog zetten, pan eerder van het vuur halen.

Gisteren was ik helemaal blij, want het lukte en het was zó lekker !!!

Zo leer je iedere dag weer iets nieuws! ❤️

Duur: 15 à 20 minuten

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 bruine broodjes

• 3 eieren

• Grote scheut kookzuivel

• 3 eetlepels geraspte kaas

• 3/4 zak spinazie (150 gr)

• 3 grote plakken bacon

• 6 takjes bieslook

• 1 bosui

• Snuf paprikapoeder

• Peper en zout

• 5 cherrytomaatjes

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier, strooi er wat zout over en besprenkel met olijfolie. Zet de broodjes voor 6-7 minuten op 180 graden in de oven.

• Verwarm wat olie in een pan en bak de spinazie hierin, totdat het helemaal geslonken is.

• Verwarm in een andere pan een klein beetje olie en bak de plakjes bacon hier krokant om en om in.

• Kluts de eieren en voeg de kookzuivel hier ook aan toe.

• Laat een klont boter smelten in een pan en voeg het ei mengsel hier aan toe. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. Haal met een spatel het ei rustig van de ene naar de andere kant. Zo ontstaat vanzelf het perfecte scrambled egg. Is het ei bijna klaar? Haal de pan dan alvast van het vuur.

• Verdeel de spinazie over de broodjes en schep de scrambled egg daarover. Steek de plakjes bacon erin. Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de broodjes.

• Snijd de tomaatjes in plakjes, de bosui en bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies