Salade met zalm

2 februari 2023

Salade met zalm

Op zoek naar een salade die gezond, vullend én lekker is? Zoek niet verder, want ik heb hem gemaakt, geproefd en ervan genoten.

Gerookte zalm. Je houdt ervan of helemaal niet. Ik ben zo’n iemand die het heerlijk vindt en iedere week zalm eet. Of dat nou gerookt, gebakken of rauw is, maakt mij niet uit. Wel heeft het een hele overheersende smaak, net als haring. Ik eet al van kleins af aan haring en sommige beginnen te trillen wanneer ze er een zien. Ik zeg dan altijd: “zelf vind ik haring gewéldig, maaaarrr ik snap als iemand het niet lust”.

Deze salade at ik als lunch en dat was precies goed. Hij stond binnen 15 minuten op tafel en hij is enorm vullend. Precies wat iedereen nodigt heeft, want dan grijp je niet naar het lekkere plakje cake, die zak drop of reep chocola op je werk.

Duur: 15 minuten

1 salade

Ingrediënten

  • Romana sla
  • +- 6 kleine plakjes gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 6 cherrytomaatjes
  • Handje pecannoten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • Snuf paprikapoeder
  • Furikake kruiden (op gevoel)
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • 2 takjes dille

Bereiding

  • Breng een steelpannetje aan de kook en kook de eieren hier zo’n 8 minuten in. Snijd ze vervolgens door de helft.
  • Meng de yoghurt met de citroensap, fijngesneden takjes dille, peper en zout in een bakje. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft, de zongedroogde tomaatjes fijn en de zalm iets kleiner (als de plakken groot zijn).
  • Verdeel de sla over je bord. Beleg dit met de plakjes zalm, cherry- en zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Verdeel de dressing over je bord.
  • Garneer alles met paprikapoeder, furikake kruiden, pecannoten en de eieren.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies