Broodjes recepten Recepten Salade recepten Vis recepten

Roggebrood met makreelsalade

Na een palingmousse, nu een simpele makreelsalade.

Deze makreelsalade maakte ik in combinatie met avocado op roggebrood. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit op toast of een afbakbroodje te maken.

Makreel is ook weer een vis waar ik zo van hou. Dit vind ik écht super lekker. Ik kan dan ook zo een paar filets in één keer opeten, maar dat doe ik niet, want ik weet hoeveel calorieën erin zitten (ook al is makreel heel gezond).

2 personen

Duur: 15 minuten

Roggebrood met makreelsalade

Ingrediënten

• 4 plakjes roggebrood

• 1 makreelfilet

• 4 eetlepels Griekse yoghurt

• 1 grote eetlepel mayonaise

• 1 eetlepel ketchup

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• 1 eetlepel peterselie

• 4 radijsjes

• 1 avocado

• 6 takjes bieslook

Je kunt dit ook met brood of toast maken ipv roggebrood. Ook zou je wat meer mayonaise en minder yoghurt kunnen toevoegen.

Bereiding

• Snijd de avocado in dunne reepjes.

• Meng de makreelfilet met de yoghurt, mayonaise en ketchup. Dit kan met de hand, of met een vork.

• Voeg de paprikapoeder, peper, zout en peterselie toe aan de makreel. Meng goed door elkaar, totdat je een smeuïge salade krijgt.

• Beleg de plakjes roggebrood met de avocado en schep daarop de makreelsalade.

• Snijd de radijs in plakjes en de bieslook heel fijn. Garneer alles hiermee.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies