Deze pasta maakte ik al eens eerder in 2021 of 2022 en toen viel ‘ie heel goed in de smaak bij mijn gezin en vriendinnen. Ik was bang dat mensen het niet lekker gingen vinden, maar het tegendeel werd bewezen. Ik hoor nu nog steeds wekelijks dat mensen deze pasta eten. Zo leuk!
De pasta moest een upgrade krijgen en had een betere, nieuwe foto nodig.
Als ik deze pasta zie, krijg ik gelijk een kerstgevoel. Misschien komt het door de kleuren, of door de manier van opdienen.
Ik gebruikte kogelbiefstuk, maar wil je uitpakken deze kerst? Ga dan voor ossenhaas. Het is immers niet iedere week kerst. 😉
2 personen
Duur: 30 minuten
Rode wijn spaghetti met biefstuk
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 1 kogelbiefstuk pp
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Klont boter
- 1 laurierblad
- 3 takjes tijm
- Snuf chilipoeder
- 300 ml rode wijn
- 1 blokje runderbouillon
- Peper en zout
- 2 eetlepels strooikaas
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Kook de spaghetti zolang er op het pak staat aangegeven.
- Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
- Voeg hier het laurierblad, de tijm en de chilipoeder aan toe.
- Voeg dan de rode wijn en het bouillonblokje toe. Strooi er peper en zout over.
- Laat dit even een paar minuten pruttelen.
- strooi peper en zout over de biefstuk en bak om en om in een pan met boter. (Ongeveer 2 om 2 minuten). Laat deze vervolgens 5 minuten rusten in folie.
- Zet een nieuwe pan op het vuur met daarboven vergiet. Schenk de rode wijnsaus in het vergiet en laat deze uitlekken. Je hebt alleen het vloeibare deel nodig, de rest kun je weggooien.
- Meng de pasta met de rode wijnsaus en voeg wat strooikaas toe. Roer goed door elkaar.
- Snijd de biefstuk in plakjes en dien dit mooi op, samen met de pasta.
- Garneer met strooikaas en peterselie.
- Bekijk hier de video!