Ik hou van taco’s. Je kan ze op zoveel verschillende manieren maken en het ziet er gewoon altijd leuk uit.
Mijn favoriet is niet per sé de taco met gehakt, guacamole en mais (ook al is die wel gewoon heeeeeel lekker), maar ik vind gekke toppings op taco’s vooral geweldig. De caesar salad taco vond ik bijvoorbeeld ge-wel-dig!
Deze ragu is echt geweldig. Ik maakte er in 2021 en nog steeds wordt die vaak nagemaakt. Ik heb daar echt 1000 positieve berichtjes op gehad en als ik even heel eerlijk moet zijn.
7 taco’s
Duur: 25 minuten en 3 uur pruttelen
Ragu taco’s
Ingrediënten
- 7 mini tortilla wraps
- 80 gram chorizo
- 150 ml rode wijn
- 1 rode paprika
- 350 gram half om half gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 400 ml tomatenpassata
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- Snuf chilipoeder
- Peper en zout
- 1 blokje runderbouillon
- 350 ml water
- 7 eetlepels strooikaas
- 7 handjes veldsla (of ander slasoort)
- Koriander naar wens
Bereiding
- Snijd de knoflook, ui, paprika en chorizo fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Voeg na 4 minuten het gehakt met peper en zout toe.
- Schenk na 5 minuten de wijn erbij en laat alles even pruttelen.
- Voeg nu de tomatenpassata, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, chilipoeder en het bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg nu het water toe aan de pan. Laat alles zo’n 3 uur pruttelen in de pan of slowcooker.
- Verwarm de taco’s kort in een droge koekepan of magnetron. Beleg deze met sla en schep daarop de ragu.
- Garneer de taco’s met strooikaas en eventueel wat koriander naar wens.