Een risotto waarbij je je vingers aflikt. Dat is wat jullie nu zien.
Eerder deze week vertelde ik mijn vriendin dat ik weer eens een risotto wilde maken, maar ik wist écht niet welke (alsof ik álles al heb gemaakt..). Eenmaal op een ander onderwerp en een uur later, ging er een lampje branden en wist ik het: “een kerrierisotto!!!!”. “Jaaaaaaa”
Ik maakte weleens een pasta met kerrie en die viel goed in de smaak. Zelf ben ik gek op kerrie, dus een risotto moest geweldig zijn. Tipje van de sluier: dat was ie ook!
Om deze risotto met kip te maken, lag voor de hand, maar dan werd hij wel weer zo standaard. Deze eendenborst maakt net een 10 van die 9,5.
Mijn weekend kon niet beter starten, want de boodschappen voor deze pasta werden in één tas aan de deur bezorgd door @flink, dus zonder iéts te doen (alleen de tas aanpakken) kon ik gelijk beginnen met koken.
Willen jullie ook genieten van een tas vol boodschappen en heb je geen zin om door dit akelige, regenachtige, bedroefde weer te fietsen? Bestel dan gewoon met Flink!!
Ik heb zelfs een kortingscode.
Gebruik de code: FOODPLACES15 en geniet van 15 euro korting op je eerste bestelling vanaf 30 euro! Code is tot 08-04-2023 geldig.
En ója, ik zet ook zo nu en dan foodvideo’s of vakantievideo’s op TikTok, dus volg mij op @_foodplaces_.
Duur: 35 à 40 minuten
3 personen
1 pan prei kerrie risotto met eendenborst
Ingrediënten
- 3/4 pak risottorijst
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 150 ml witte wijn
- 1 gele ui
- 1 blokje kipbouillon
- 150 ml kookroom
- 700 ml water
- 2 eendenborstfilets
- 3 eetleepels/1 handje geraspte kaas
- 2 theelepels paprikapoeder
- Peper en zout
- 1,5 eetlepel kerriepoeder
- Peterselie ter garnering
Bereiding
- Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze in een grote pan met een klont boter.
- Breng een pan met 700 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet het vuur gelijk laag..
- Snijd de prij fijn en voeg deze toe aan de pan met ui en knoflook. Bak even lekker mee en voeg vervolgens de risottorijst toe.
- Worden de korrels glazig? Schenk de wijn erbij.
- Als de wijn is opgenomen, voeg je wat bouillon toe. Wacht tot dit is opgenomen in de korrel en herhaal dit, totdat de bouillon op is.
- Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan. Roer goed door en voeg dan de kerriepoeder toe. Roer wederom heel goed door allemaal.
- Schenk de kookroom erbij en voeg de geraspte kaas toe. Proef de risotto even. Is de korrel al romig en zacht genoeg? Zo nee, voeg dan nog een klont boter toe.
- Snijd ondertussen de velkant van de eendenborst kruislings in als een ruitje. Snijd niet te diep. Bestrooi deze met peper en zout.
- Laat een pan (zonder olie en boter!) goed heet worden en bak de eendenborst 5 minuten op de velkant krokant. Draai hem vervolgens nog 3 minuten om. Verpak de eendenborst in wat aluminiumfolie en laat deze 7-10 minuten rusten. Snijd dan in dunne plakken.
- Schep de risotto op de borden en verdeel met wat plakjes eendenborst en fijngehakte peterselie