Dit is een gerecht dat ik fotografeerde en waarbij ik, na het maken van 80 foto’s, dacht: zou dit nou eigenlijk wel lekker en Instagramwaardig zijn? Nou, na één hap wist ik het antwoord: JA!
De combinatie van de pompoen aardappelpuree, paddenstoelen balletjes, vele kruiden en noten pesto is zo goed! Ik had nog wat puree en pesto over, dus dat heb ik met m’n lepeltje allemaal heel snel opgegeten. 😋
1 persoon
Bereiding
Pompoenpuree:
• Zakje pompoenblokjes AH
• 3 aardappels
• Klont boter
• 2 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• Klein snufje nootmuskaat
• Handje parmezaanse kaas
• Peper en zout
• Grote snuf cayenne peper
• Grote snuf paprikapoeder
• Snufje Italiaanse kruiden
Champignonballetjes:
• +- 5 champignons
• +- 3 shitakes
• 1/2 teentje knoflook
• 1 sjalot
• Snuf Italiaanse kruiden
• 1 takje rozemarijn
• Paneermeel
• Peper en zout
• Handje parmezaanse kaas
Notenpesto:
• 50 gr pecannoten
• 50 gr cashewnoten
• 1/3 teen knoflook
• 5 eetlepels walnootolie
• 2 theelepels citroensap
• 1 eetlepel parmezaanse kaas
Bereiding
Dit is een gerecht dat ik fotografeerde en waarbij ik, na het maken van 80 foto’s, dacht: zou dit nou eigenlijk wel lekker en Instagramwaardig zijn? Nou, na één hap wist ik het antwoord: JA!
De combinatie van de pompoen aardappelpuree, paddenstoelen balletjes, vele kruiden en noten pesto is zo goed! Ik had nog wat puree en pesto over, dus dat heb ik met m’n lepeltje allemaal heel snel opgegeten.
1 persoon
Bereiding
Pompoenpuree:
• Zakje pompoenblokjes AH
• 3 aardappels
• Klont boter
• 2 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• Klein snufje nootmuskaat
• Handje parmezaanse kaas
• Peper en zout
• Grote snuf cayenne peper
• Grote snuf paprikapoeder
• Snufje Italiaanse kruiden
Champignonballetjes:
• +- 5 champignons
• +- 3 shitakes
• 1/2 teentje knoflook
• 1 sjalot
• Snuf Italiaanse kruiden
• 1 takje rozemarijn
• Paneermeel
• Peper en zout
• Handje parmezaanse kaas
Notenpesto:
• 50 gr pecannoten
• 50 gr cashewnoten
• 1/3 teen knoflook
• 5 eetlepels walnootolie
• 2 theelepels citroensap
• 1 eetlepel parmezaanse kaas
Bereiding
• Hak voor de paddenstoelen balletjes de champignons en de shitakes heel fijn. Bak deze in een laagje walnoot of olijfolie.
• Snijd de knoflook en sjalot fijn en voeg deze, samen met de rozemarijn, toe aan de pan. Bak even mee en laat daarna afkoelen in een bakje.
• Voeg de parmezaanse kaas, peper en zout en het paneermeel toe aan de paddenstoelen en kneed, totdat het iets steviger wordt. Maak er kleine balletjes van.
• Bak de balletjes in een pan met een laagje olijfolie. Als ze aan alle kanten krokant en knapperig zijn, zijn ze klaar.
• Schil voor de puree de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook ze samen met de pompoenblokjes in een pan met water en een snuf zout zo’n 12 minuten.
• Giet ze af en pureer de blokjes met een staafmixer.
• Voeg alle kruiden, de boter en de kaas toe en roer goed door.
• Maal voor de noten pesto alle ingrediënten fijn in een foodprocessor. Voeg vervolgens nog wat walnoot olie toe en roer alles goed door elkaar.