Weer een nieuw recept met asperges!!
Dit keer een plaattaart met zalm en asperges. Deze past overigens ook perfect op tafel tijdens de Paasbrunch. Hier zit zoveel smaak aan.
De asperges liggen een week in de winkels en ik ben nu alweer bang dat de periode binnenkort over zal zijn. Al duurt dat nog wel even…
Eigenlijk is een plaattaart heel makkelijk te maken en je kunt er ook echt alle kanten mee op. De zalm, kruiden en groenten, matchen zo goed met het knapperige bladerdeeg. Zo’n hele rol deeg kan ik overigens ook los opeten. Zó lekker!
Als ik dit zie, denk ik aan de lente en dat is een goed begin van deze dag! ☀️
Duur: 30 minuten
2 personen
1 plaattaart
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg tante Fanny
- 3 witte asperges
- 3 eetlepels garlan kruidenroomkaas
- 8 kleine plakjes gerookte zalm
- 1 prei
- 6 cherrytomaatjes
- 1 gele ui
- Paprikapoeder
- Peper en zout
- 2 handjes rucola
- 1 bosui
- Dille takjes
- 1 ei
- Klont boter
- 1 eetlepel suiker
Lust je geen dille? Laat dat dan weg.
Bereiding
- Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af en schil ze.
- Breng een grote pan met water, een eetlepel suiker en een klont boter aan de kook. Kook de asperges zo’n 12 minuten. Snijd ze vervolgens in drieën en als ze groot zijn in vieren.
- Vouw de rol bladerdeeg uit en smeer deze in met de kruidenroomkaas. Zorg ervoor dat er aan iedere rand 2-3 cm over is.
- Snijd de ui en prei fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Verdeel dit mengsel vervolgens over de roomkaas op het bladerdeeg.
- Verdeel hier ook de stukjes asperge over en snijd de tomaatjes door de helft en leg die er ook tussen. Leg hier de plakjes zalm op en strooi er nu wat peper, zout en paprikapoeder over.
- Kluts een ei in een bakje en smeer alle randen hier rijkelijk mee in.
- Zet de plaattaart nu voor zo’n 15 minuten in de oven op de temperatuur die op de verpakking van het bladerdeeg aangegeven staat.
- Snijd de bosui fijn en verdeel dit met de rucola en takjes dille over de plaattaart.