Oké, deze is echt héél simpel, maar wel lekker. Ik at deze salade als lunch, maar als luchtige maaltijd is ie ook super en als bijgerecht ook.
Zelf hou ik helemaal niet van te pittig eten. Als een ander zegt dat iets niet eens pittig is, staat mijn mond al in de brand. Ik voeg daarom graag wat extra citroensap toe. Ieder z’n ding.
Gamba’s zijn wat mij betreft altijd goed. Ik vind ze zo’n heerlijke smaak hebben.
Zelf heb ik in totaal 6 jaar in een viswinkel gewerkt en gek genoeg at ik dan nooit gamba’s. Ik pakte liever een dikke inktvisring of doorgebakken visfrietje. Don’t ask me why!
1-2 personen
Duur: 15 minuten
Pittige gamba salade
Ingrediënten
- 10 gamba’s (Guijt & Hansen)
- 2 handjes veldsla
- 2 handjes romaine sla
- 100 gr mango (stukjes)
- 1/2 avocado
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Snuf knoflookpoeder
- 1 citroen
- Chiliolie
- 2 eetlepels cashewnoten
- Koriander naar wens
- 1 bosui
Is de salade te pittig? Voeg nog wat extra citroensap toe.
Bereiding
- Bak de gamba’s met peper en zout in een pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten paprikapoeder, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en cashewnoten toe.
- Vul een kom met de veldsla en romaine sla.
- Snijd de mango in stukjes en de avocado in plakjes. Verdeel dit over de kom met sla en strooi er wat peper over.
- Voeg de gamba’s en cashewnoten toe aan de salade en besprenkel deze met wat chiliolie (niet te veel, want dan wordt ‘ie te pittig). Knijp een halve citroen uit boven de kom en garneer alles met fijngesneden bosui en koriander naar wens.