Pastaschelpen met spinazie en ricotta op een bedje van tomatenblokjes

18 december 2023

Pastaschelpen met spinazie en ricotta op een bedje van tomatenblokjes

PASTASCHELPEN MET SPINAZIE EN RICOTTA OP EEN BEDJE VAN TOMATENBLOKJES

Dit recept wilde ik al zó lang maken, maar ik had er steeds geen zin in, of ik kon de pastaschelpen niet vinden. Vorige week liep ik er tegenaan op de markt en dat was een teken dat ik dit recept eindelijk eens moest maken.

Het was eigenlijk hartstikke simpel en dat had ik niet verwacht. Wat heb ik van deze gevulde ovenschaal genoten zeg.

Hoe leuk staat dit op de Kersttafel volgende week? Het is net weer eens wat anders dan een andere pasta en heeft heel veel smaak.

2 personen

Duur: 40 minuten

Pastaschelpen met spinazie en ricotta op een bedje van tomatenblokjes

Ingrediënten

• 400 gram tomatenblokjes

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 3 takjes tijm

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 250 gr ricotta

• 150 gr mozzarella

• 200 gr spinazie

• 10-12 grote pastaschelpen

• Handje strooikaas of geraspte kaas

Bereiding

• Kook de pasta zo’n 10 minuten in een pan met water en een snuf zout.

• Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie. Laat uitlekken in een vergiet en snijd vervolgens heel fijn.

• Snijd de mozzarella ook fijn. Meng dit met de spinazie en de ricotta en voeg een snuf paprikapoeder, peper en zout toe. Schep alles in een spuitzak.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een aparte pan met olijfolie. Voeg hier de tomatenblokjes aan toe en de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, tijm (blaadjes ervan), peper en zout. Schep dit vervolgens in een ovenschaal.

• Verdeel de pastaschelpen over de tomatenblokjes en spuit hier het ricotta/spinazie mengsel in.

• Strooi er wat kaas over en zet de schaal voor zo’n 20-25 minuten op 180 graden in de oven.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies