Japanse nacho’s

25 juni 2025

Japanse nacho’s

Deze nacho’s zijn ZO ongelooflijk lekker. Ik ben er zelf nog steeds verbaasd over en zou ze het liefst iedere dag eten!

In 2021, toen ik net begonnen was met koken en bakken, maakte ik een schaal nacho’s als hapje voor vriendinnen. Iedereen at alsof zij al dagen geen eten hadden gehad, maar dat terwijl er al 4 happen langs waren geweest + taart. Ze waren gewoon zó lekker.

Ik wilde steeds weer een nieuwe variant maken en had geen inspiratie. Dit was het wachten waard. Wat is dit toch ongelooflijk lekker én makkelijk.

Ik weet 1 ding zeker: dit lust alle visite!!

1 schaal nacho’s

Duur: 40 minuten

Japanse nacho’s

Ingrediënten

  • 1 zak (+- 150-200 gram) nacho chips naturel
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 150 ml Japanse sesamsaus (woksaus)
  • 1 eetlepel furikake kruiden
  • Peper en zout
  • 100 gram sojabonen
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 bosuitjes
  • Kewpie sesamsaus
  • Japanse mayonaise
  • 4 norivellen/nori snack
  • +- 5 eetlepels geraspte kaas of strooikaas

Bereiding

  • Snijd de sjalot en knoflook fijn. Bak in een pan met wat olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en strooi er peper en zout over. Voeg na 4-5 minuten de Japanse sesamsaus en furikake kruiden toe en laat alles even pruttelen/bakken. Blijf af en toe roeren.
  • Verdeel de helft van de zak nacho chips over de bodem van een ovenschaal en schep daarop de helft van het gehakt. Bedek dit nu weer met nacho chips en daarover de laatste helft van het gehakt.
  • Garneer het gehaktmengsel met geraspte- of strooikaas en zet de schaal voor zo’n 13 minuten op 180 graden in de oven.
  • Snijd de bosui fijn en de avocado in kleine blokjes.
  • Als de nacho’s uit de oven komen, verdeel je de sojabonen, avocado, bosui en gebakken uitjes over de schaal. Verkruimel ook de norivellen erover.
  • Schenk wat kewpie sesamsaus over de schaal (niet te veel) en maak alles af met Japanse mayonaise. Serveer direct.

Bekijk ook deze recepten

Mango Bastogne tiramisu
Meloen schuitjes
Zoete kipspiesjes
Volendamse recepten – Butter en eek
Cookies