Pistache pesto – burrata – seranoham – broodkruim
Dit is misschien wel mijn favoriete recept aller tijden en ik kan niet precies uitleggen waarom. Ik denk dat het de combinatie van alles bij elkaar is. Het is echt een smaakexplosie in je mond.
Pasta pesto vind ik zelf heel lekker, ook al bestel ik het nooit! Wel maak ik het regelmatig en dan steeds op een andere manier. Deze keer dus met pistache pesto, serranoham, broodkruim en burrata.
2 personen
Duur: 20 minuten
Pasta pistache pesto
Ingrediënten
- Rigatoni pasta
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 3-4 eetlepels pistache pesto
- 200 ml kookroom
- Kleine scheut water
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- 1 wit broodje
- 8 kleine plakjes serranoham
- 1/2 burrata
- 2 eetlepels ongezouten pistachenootjes gepeld
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af met koud water.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar en haal een wit broodje helemaal uit elkaar met de hand, zodat je kleine kruimels krijgt. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet de bakplaat zo’n 10-12 minuten in de oven op 190 graden. (Let op: kan ook sneller gaan of langer duren. Houd in de gaten. Als het bruin en krokant wordt, haal je het eruit). Verkruimel het krokante brood nu volledig.
- Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze in een pan met olijfolie.
- Voeg de pistache pesto toe aan de pan en schenk de kookroom en het water erbij. Voeg paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste de pasta toe en bak nog even mee.
- Verkruimel het gebakken brood met de hand, zodat er kleine kruimeltjes ontstaan.
- Schep de pasta op je bord en beleg deze met burrata, plakjes serranoham, het broodkruim en fijngehakte pistachenootjes.