Pasta met ragu

10 september 2022

Pasta met ragu

Dit recept staat echt al een tijdje klaar en helaas voor jullie staat hij er nog steeds niet op..

Ergens midden in de vakantietijd kookte ik voor 3 vriendinnen en het ene gerecht was nog lekkerder en beter dan de andere. Dit is zo’n gerecht waar echt je verstand even van uit gaat.

Iedereen zat al mega vol en we hadden al super veel gegeten, maar deze borden gleden er zo bij ons allemaal in. Ik schepte de pan maar leeg, want anders moest het weg en dat was zonde van al m’n werk.

Schrik niet, deze ragu heeft 6 uur lang opgestaan. Tussendoor ben ik gewoon wat dingen gaan doen en aten wij samen, dus de tijd had ik niet in de gaten. Het is het allemaal wel dubbel en dwars waard.

De pasta maken duurt lang, maar het recept is heel simpel. Com si com sa

Dit recept kan ook in de slowcooker gemaakt worden !!

4 borden

Ingrediënten

  • 1 zak rigatoni pasta
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 chorizoworst
  • 150 ml rode wijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300-400 gr tomatenpassata
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blokje runderbouillon
  • 400 ml water
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaassnippers

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en chorizo fijn en de aubergine in blokjes. Bak dit in een grote pan met olijfolie.
  • Voeg hier het gehakt met peper en zout aan toe en bak even lekker mee.
  • Schenk nu de wijn erbij en laat dit even pruttelen.
  • Voeg nu de tomatenpuree, tomatenpassata, het bouillonblokje, de peper en zout, de paprikapoeder en de oregano toe. Roer alles weer goed door elkaar.
  • Schenk een deel van het water bij de pan en zet de deksel op de pan. Laat lekker pruttelen. Voeg steeds een klein beetje water toe aan de pan.
  • Maak je dit recept in de slowcooker? Schenk alles dan daarin en laat het op high (stand 2) zo’n 3 uur pruttelen. Op low kan hij 5-6 uur pruttelen. Is hij achteraf te waterig? Voeg dan tenslotte wat bloem of allesbinder toe, om de saus wat dikker te maken.
  • Tip: hoe langer de pan staat de pruttelen, hoe lekkerder het wordt. Ik was bezig en deze pan heeft toen zo’n 5-6 uur opgestaan. Is hij te waterig? Voeg op het laatste wat bloem/allesbinder/maizena toe en zet het vuur nog even hoger.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en roer alles samen door elkaar, zodat de saus zich een beetje aan de ragu bindt.
  • Schep de pasta op je bord en garneer dit met parmezaanse kaas.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies