Pan lasagne met champignonroomsaus en kippendijen

23 oktober 2024

Pan lasagne met champignonroomsaus en kippendijen

Dit. is. zo. enorm. lekker !!!

Na het succes van de pan lasagne met gehakt in tomatensaus; nu een pan lasagne met champignonroomsaus en kippendijen. Zelf ben ik fan van champignons en kip, dus ikzelf vond deze misschien zelfs nóg lekkerder!

Een pan lasagne is op zoveel manieren te maken. Ik denk dat alle varianten lekker zijn. Je zou deze ook in een ovenschaal kunnen maken, met een kaaskorst bovenop, maar ik vond deze echt fantastisch!

Ik hoop echt dat iedereen deze gaat maken, want het is het 100% waard!

Tip: haal de lasagne vellen vooraf goed uit elkaar, want deze plakken in de pan heel erg aan elkaar vast.

3-4 personen

Duur: 45 minuten

Pan lasagne met champignonroomsaus en kippendijen

Ingrediënten

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 350 gram Lasagne All uovo (verse vellen)
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 400 ml paddenstoelenfond
  • 400-500 ml water
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper en zout
  • 2 grote eetlepels strooikaas
  • 100 ml kookzuivel of kookroom
  • 3 grote eetlepels bloem
  • 450 gram kippendijen
  • Peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Snijd de ui, knoflook en kastanjechampignons fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
  • Voeg hier na 3 minuten de bloem aan toe. Roer even goed door elkaar en bak 2-3 minuten mee.
  • Voeg nu de paddenstoelenfond, het water en blokje paddenstoelenbouillon toe.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze in een pan met olijfolie of boter. Bestrooi deze met peper en zout.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout en sojasaus toe aan de pan met champignons en voeg hier vervolgens ook de kip aan toe.
  • Snijd de lasagnevellen in vierkantjes (+- 3 bij 3 cm) en voeg deze toe aan de pan. Laat alles zo’n 25-30 minuten pruttelen, maar blijf af en toe wel roeren, zodat de vellen niet aan de onderkant van de pan branden. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • Voeg nu de kookroom/kookzuivel en strooikaas toe aan de pan.
  • Garneer alles met fijngesneden peterselie.

 

Bekijk ook deze recepten

Dubai cheesecake
Sushi wafels
Krokante taco met paling
Romige kippensoep
Cookies