DE cheesecake!!!! 😍
Dit is toch wel één van de lekkerste taarten die ik ooit heb gemaakt. Dat was vooraf al wel te verwachten, maar toen ik ‘m maakte, kreeg ik toch m’n twijfels.
Volgens mijn collega’s heb ik mezelf overtroffen en is dit mijn nummer 1 taart. Een beter compliment bestaat er niet, toch?
Na het delen van een foto van de taart in mijn Instagramstory, is mijn dm ontploft. Ik heb 15 adressen doorgestuurd gekregen met de vraag of ik alsjeblieft een puntje wilde brengen. 😂
Als je deze taart proeft, denk je: “Ja. Dit is het. Dit is wat ik wil in het leven.” Ik weet het zeker!!
12 punten
Duur: 35 minuten + 6 uur
Dubai cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gram Kataifi
- 120 gram boter
- 4 eetlepels pistache crème
Voor de vulling:
- 500 gram Philadelphia roomkaas
- 250 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 125 gram kristalsuiker
- 1 zakje (7 gram) vanillesuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 5 eetlepels pistache crème
Voor de topping:
- 100 gram pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 75 gram pistachenootjes ongezouten
Bereiding
- Smelt een grote klont boter in een pan en bak hier de Kataifi in totdat het goudbruin en krokant is geworden. Meng deze vervolgens met de pistache créme in een kom.
- Bedek een bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem totdat alles bedekt is. Druk goed aan!
- Meng de Philadelphia roomkaas, mascarpone, kristalsuiker, vanillesuiker en pistachecrème door elkaar totdat het een romig geheel is.
- Nadat je de gelatine 2-3 minuten in een kommetje met ijskoud water hebt gelegd, verwarm je de slagroom in een pannetje (let op: niet koken),
- Knijp de gelatine uit met de hand en voeg toe aan de slagroom. Roer goed door elkaar.
- Smeer het mengsel royaal uit over de Kataifi bodem en strijk dit mooi glad. Zet hierna de bakvorm in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Laat voor de topping opnieuw de gelatine weken in een kom met ijskoud water.
- Verwarm de slagroom voor de topping weer in een pannetje en haal daarna gelijk van het vuur. Voeg de chocolade toe en roer heel goed door elkaar, totdat alles gesmolten is. Voeg dan gelijk de uitgeknepen gelatine toe en roer weer heel goed.
- Verspreid de chocolade over de gehele taart en zet deze weer in de koelkast. Nu voor nog zo’n 3-4 uur.
- Top alles met wat fijngesneden pistache nootjes.
- Bekijk hier de video!