Paling tompouce

14 november 2023

Paling tompouce

Hoe leuk is een paling tompouce als voorgerecht tijdens de kerstdagen?

Veel mensen zullen nu wel denken “waarom van alles een tompouce maken” etc etc., maar dit heeft niks te maken met de crompouce die al weken viral gaat. Ik maakte vorig jaar namelijk een zalmtompouce en die viel heel goed in de smaak. Vandaar dat ik nu de paling variant maak.

Het heeft verder niks met een tompouce te maken, maar het is een torentje van verschillende ingrediënten op elkaar. Vandaar de naam!

Dit is super simpel om te maken, maar het ziet er wel gelijk spectaculair en luxe uit. Precies wat je wil, toch?!

3 personen

Duur: 25 minuten

Paling tompouce

Ingrediënten

  • 3 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 3 strookjes paling
  • 3 theelelepels Mierikswortelcrème AH
  • 125 gr crème fraiche
  • 2 theelepels citroensap
  • Peper en zout
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 5 takjes bieslook

Bereiding

  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd door de helft. Leg ze op een grote bakplaat met bakpapier en prik er heel veel gaatjes in met een vork.
  • Kluts een ei en smeer de bladerdeeg hier mee in. Zet de bakplaat nu voor zo’n 16-17 minuten in de oven op 200 graden.
  • Meng ondertussen de crème fraiche, mierikswortelcrème, 1 theelepel citroensap, peper en zout in een bakje. Smeer 3 plakjes bladerdeeg hiermee in en leg daarop de 3 andere plakjes.
  • Prak de avocado fijn met de yoghurt, peper, zout en 1 theelepel citroensap. Smeer dit op de bovenste 3 plakjes bladerdeeg. Dit gaat overigens het makkelijkste en mooiste met spuitzakken.
  • Snijd de paling in drieën en verdeel deze over de avocado. Snijd de takjes bieslook nu heel fijn en garneer daar de torentjes mee met nog wat extra peper.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies