Nog niet in Thailand geweest, maar wel een fantastisch recept uit de Thaise keuken weten te maken: Pad Kra Pao.
Een vriendin van mij heeft dit tijdens haar 3-weekse reis onwijs vaak gegeten en van meerdere mensen hoorde ik dat ik dit na moést maken. Dat doe ik graag!
Mijn vader had eerst zijn twijfels bij dit recept, want hij wilde liever kip dan gehakt. ‘Proef nou maar’, zei ik. Dat heeft hij natuurlijk gedaan en hij was bijna sprakeloos. Ik zeg bijna, want ik kreeg heel veel complimenten. ‘Dit is écht echt lekker Lucia’ en ‘Wát een smaak. Niet normaal’, is wat hij zei. Hij heeft het dan ook 2 avonden op rij gegeten, dus dat zegt wel genoeg denk ik.
Zelf vond ik het ook onwijs lekker én super makkelijk om te maken. Het gerecht staat binnen een kwartier op tafel. Bizar, toch?
Een nadeel: nu wil ik vandaag nog naar Thaiand. Ik wil kookcursussen volgen, onbeperkt Thais eten en nieuwe smaken ontdekken.
2 personen
Duur: 15 à 20 minuten
Pad Kra Pao
Ingrediënten
- 250 gram Jasmijnrijst
- 3 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 1/2 rode peper
- +- 15-20 sperziebonen
- 400 gram kipgehakt
- Peper en zout
- Bosje Thaise basilicum (Handje vol. Denk aan ongeveer 20 blaadjes. Beetje op gevoel)
- 2 eieren
Voor de saus:
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- +- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 theelepels donkere sojasaus
- 1 theelepel oestersaus
- 2 theelepels vissaus
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook, ui en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Bak in een pan met olijfolie.
- Snij de topjes van de sperziebonen af en snijd de boontjes vervolgens in drieën of vieren. Voeg dit ook toe aan de pan en bak mee.
- Voeg nu het kipgehakt toe aan de pan en bak even 5 minuten mee.
- Schenk de saus bij de pan en voeg de Thaise basilicum toe. Strooi peper en zout over de pan. Blijf roeren en bak alles even lekker samen.
- Bak 2 eitjes in een aparte pan met peper en zout.
- Schep de rijst op de borden en schep daarop het gehaktmengsel. Top af met het eitje.