Naanbrood met kruidenboter en bacon

11 januari 2023

Naanbrood met kruidenboter en bacon

De naanbroden vallen bij jullie en mezelf goed in de smaak en daarom was het tijd voor een nieuw recept met deze lekkere, zachte broden.

Die met kip en guacamole, of zalm en burrata is moeilijk te overtreffen, maar ik heb iets bedacht dat jullie absoluut ook lekker zullen vinden.

Een vriendin van mij zei bij het zien van de foto: “oh, een caesar variant dus!”. Daar had ik nog niet over nagedacht, maar dat is het eigenlijk wel. Wat het anders maakt, is de kruidenboter waar de broden mee zijn ingesmeerd. Laat dat nou een extreem goede smaakmaker zijn.

Dit recept staat binnen 10 minuten aan tafel, dus na het werk, of in het weekend ben je super snel weer klaar.

Duur: 10 minuten

2 naanbroden

Ingrediënten

• 2x naanbrood plain

• Kruidenboter

• 8 kleine, ronde plakjes bacon of 6 dunne, lange plakjes

• Peper en zout

• 2 handjes rucola

• 2 eieren

• Handje pecannoten

• Grana padano kaas (om te raspen)

• 1 bosui

• Snuf paprikapoeder

Ik gebruikte er verder geen saus bij, maar je kunt het nog aftoppen met een dressing of simpele saus.

Bereiding

• Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren hier zo’n 7-8 minuten in. Snijd deze vervolgens in plakjes.

• Verwarm een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak de plakjes bacon hier krokant om en om in. Strooi er wat peper en zout over.

• Verwarm het naanbrood in de oven zolang als aangegeven staat op de verpakking. Smeer deze vervolgens allebei in met flink wat kruidenboter.

• Beleg de naanbroden met de plakjes bacon en verdeel de plakjes ei daarover. Leg daarop wat rucola en verdeel daarover wat fijngesneden bosui en pecannoten. Garneer alles rijkelijk met geraspte kaas en wat paprikapoeder.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies