OOOOOOOH wat is deze lekker!!!!
Dit moét weer een hit worden. Dat kan niet anders hahaha.
Na mijn eerste recept met naan, ontplofte mijn Instagram en in eerste instantie wilde ik dat recept niet eens delen. Ik dacht dat het te simpel was. Blijkbaar was iedereen daar naar opzoek.
Vervolgens volgden er nog meer en nog steeds is mijn naan met honingkip en warme geitenkaas het meest bekeken recept. Dit was in 2023 en 2024 het geval. Tijd voor een nieuwe favoriet. 😉
Deze is gemaakt met kip in zoetzure saus, paprika’s, cashew en kroepoek. Echt alles klopt en het is zo enorm makkelijk om te maken. Dit moet je proberen…
2 broden
Duur: 30 minuten
Naan met kip in zoetzure saus en kroepoek
Ingrediënten
- 2 naanbrood plain AH
- 200 gram kipfilet
- 1 theelepel kipkruiden
- 3 eetlepels bloem
- 200 ml sweet & sour Go-Tan
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 handjes ijsbergsla
- Handje cashewnoten (+-2 eetlepels)
- 7-8 stukjes casave kroepoek
Bereiding
- Snijd de paprika’s en kip in kleine stukjes.
- Meng de kip met kipkruiden.
- Vul een bakje met bloem en haal de kip nu helemaal door de bloem.
- Bak de paprika’s in een pan met wat olijfolie. Voeg na ongeveer 3-4 minuten ook de kip toe en bak een paar minuten mee.
- Schenk vervolgens de sweet & sour saus toe aan de pan en voeg de cashewnoten toe. Voeg nog wat peper en zout toe naar wens.
- Verwarm de naan zolang als aangegeven op de verpakking in de oven.
- Beleg de broden vervolgens met wat ijsbergsla en schep daarop de kip en paprika’s in saus.
- Garneer alles met wat stukjes kroepoek.