Recepten van mezelf maak ik vaak niet meerdere keren, maar de mango- en avocado tartaar heb ik al zo vaak gemaakt en op zoveel verschillende manieren.
Dit keer maakte ik hem met verse zalm en ook deze variant was weer super. Nu op krokant brioche en dat maakt het geschikt als hapje of als voorgerecht.
Dit recept is vooraf al klaar te maken, dus je hoeft op het moment zelf alleen nog het brioche af te bakken en alles samen te voegen. Hoe makkelijk wil je het hebben? 😉
Deze tartaar at ik 4 jaar geleden in Barcelona en nog steeds is het een favoriet. Wij wilden destijds bijna niet naar dit restaurant gaan. Blij dat wij dat toen wél hebben gedaan hahaha.
4 personen
Duur: 20 minuten
Mango avocado zalm tartaar op brioche
Ingrediënten
- 4 plakken briochebrood
- 200 gr mango stukjes AH
- 150 gr verse zalm (sashimi)
- 1/2 avocado
- 100 gr zongedroogde tomaten + 2 eetlepels olie daarvan
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Japanse mayonaise
- Eventueel wat furikake als je dat hebt!
Bereiding
- Snijd het brood in plakjes. Verwarm in de oven zo’n 10 minuten op 180 graden, of bak om en om in een pan met een klontje boter.
- Snijd de mango, avocado en zalm in kleine blokjes. Meng samen in een kom.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze, samen met 2 eetlepels olie van de tomaatjes, toe aan de kom.
- Schenk de sojasaus erbij, voeg peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat furikake kruiden toe en meng alles heel goed door elkaar.