Dit is zo’n uniek, apart lunchgerecht. Zo oogt het in eerste instantie niet, maar die gefrituurde taco maakt het speciaal.
Toen ik nog in een viswinkel werkte, haalden mijn collega’s en ik af en toe een wrap door het beslag, om deze vervolgens een paar minuten te frituren in de pan. Ik weet nog goed dat wij dit allemaal zó lekker vonden.
Je kan zo’n wrap of taco met alles beleggen, want ik denk dat het alles lekker maakt. Deze toppings zijn echt heerlijk!
Deze zijn trouwens ook hartstikke leuk en lekker als hapje. Maak ze iets kleiner, of snijd de taco dan doormidden.
2 taco’s
Duur: 25 minuten
Krokante taco met paling
Ingrediënten
De topping:
- 2 mini tortilla wraps
- 100 gram paling (Guijt & Hansen Online)
- 125 gram crème fraiche
- 2 theelepels mierikswortel
- Peper en zout
- 2 theelepels citroensap
- 1/2 avocado
- 2 theelepels furikake kruiden
- 2 handjes rucola
Het beslag:
- 6 grote eetlepels bloem
- 200 ml water
Extra nodig:
- Zonnebloemolie
Het beslag moet niet te dik, maar zeker niet te waterig zijn. Het moet een beetje stroperig zijn.
Bereiding
- Maak eerst het beslag door de eetlepels bloem met het water te mengen in een bakje.
- Laat een laagje zonnebloemolie goed heet worden in een pan. Haal de tortilla wrap door het beslag en bak deze om en om krokant in de pan. Let op: dit kan wel even een paar minuten duren. Heb geduld en zet het vuur iets lager. Van het ene op het andere moment kan de wrap verbranden. Herhaal dit met de volgende wrap ook.
- Meng nu de mierikswortel met crème fraiche, citroensap, peper en zout. Smeer de krokante wraps hiermee in.
- Snijd de avocado in stukjes.
- Beleg de taco’s met wat rucola en leg daarop de stukjes avocado.
- Snijd de paling in kleine stukjes en verdeel deze ook over de taco’s.
- Garneer alles met wat furikake kruiden.
- Bekijk hier de video!