Krieltjes in kruidenboter met warm gerookte zalmmoot

23 september 2021

Krieltjes in kruidenboter met warm gerookte zalmmoot

Een bordje als deze kan ik denk ik echt 7 dagen in de week eten, zonder dat het een beetje gaat vervelen. Gaat krieltjes of gebakken aardappelen eigenlijk ooit vervelen? Je kunt er ook zo lekker mee variëren.
Deze combinatie van onder andere krieltjes, bacon, kruidenboter, zeekraal en warm gerookte zalm, is zó mega lekker!!

1 persoon

 

Ingrediënten

  • +- 350 gr krieltjes
  • 3 eetelepels kruidenboter
  • 1 warm gerookte zalmmoot
  • 3 plakken bacon
  • 1 ei
  • 1 grote bosui
  • 1/2 prei
  • +- 60 gr zeekraal
  • Handje rucola
Bereiding
  • Bak de krieltjes met wat peper en zout in een pan met wat olijfolie en de eerste lepel kruidenboter. Wanneer de krieltjes wat bruiner en meer krokant worden, voeg je de andere lepels kruidenboter toe.
  • Snijd de prei in ringen. Bak deze in een ander pannetje met olijfolie. Voeg na een tijdje de plakken bacon toe en draai die af en toe even om.
  • Kook in een steelpannetje met wat water je ei zo’n 8-9 minuten.
  • Laat je ei even apart liggen en bak vervolgens in dat pannetje de zeekraal. Wanneer het water kookt, voeg je die toe. Haal de zeekraal na ongeveer 2 minuten weer uit het water.
  • Verwarm de zalmmoot zo’n 30 seconde in de magnetron.
  • Snijd de bosui in ringetjes en de bacon in kleine plakjes.
  • Beleg je bord eerst met een bedje rucola en verdeel hier de krieltjes over. Voeg nu de zeekraal, prei, het ei, de bacon en de stukjes zalmmoot over.
    Garneer alles met wat bosui.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies