Stroganoff is op zoveel manieren lekker. Zelf bedacht ik er al meerdere varianten op. Denk aan stroganoff gehaktballetjes, beef stroganoff en stroganoff/truffel papardelle. Deze vielen allemaal zo goed in de smaak.
Aangezien mijn pan lasagnes ook heel erg in de smaak vallen, heb ik weer een nieuwe variant bedacht: kip stroganoff pan lasagne. Echt lekker als je het mij vraagt.
Wat ik zo fijn vind aan stroganoff, is dat het heel makkelijk te maken is. Het lijkt moeilijk en het zijn best wat ingrediënten, maar het is eigenlijk zo simpel. Geduld; dat is wat je nodig hebt. 😉
1 grote pan (+- 3 personen)
Duur: 45 minuten
Kip stroganoff pan lasagne
Ingrediënten
- +- 400 gram lasagne all uovo (verse bladen)
- 200 gr kipfilet
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 10 cherrytomaatjes
- 150 gr spinazie
- 300 ml water + 250 ml water
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 grote eetlepels tomatenpuree (+-70 gr)
- 200 gr crème fraiche
- 1 eetlepels sojasaus
- 3 theelepels worchestershire
- 1 theelepels Dijon mosterd
- 2 takjes tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook, paprika en cherrytomaatjes fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
- Breng een pan met 300 ml water en een blokje kippenbouillon aan de kook en zet vervolgens op laag vuur.
- Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan met groentes.
- Voeg de tomatenpuree en crème fraiche toe aan de pan en vervolgens ook de kippenbouillon.
- Breng op smaak met de sojasaus, mosterd, paprikapoeder, peper, zout, worchestershire en tijm.
- Snijd de lasagne vellen in kleine blokjes (2 bij 3 cm) en voeg deze toe aan de pan. Let op: haal de bladen met de hand even los van elkaar, zodat ze niet aan elkaar plakken in de pan.
- Voeg ook nog 250 ml water toe aan de pan.
- Voeg als laatste de spinazie toe aan de pan, blijf roeren en laat alles nog zo’n 30 minuten pruttelen. LET OP: Blijf roeren in de pan, zodat niets aanbrandt. Vermindert het water snel? Voeg dan nog iets toe.
- Strooi nog wat peterselie voor de garnering en eventueel wat strooi- of geraspte kaas.
- Bekijk hier de video!