Hollandse garnalen salade

15 januari 2022

Hollandse garnalen salade

Wie zegt dat een salade per se iets zomers is? Een recept als deze smaakt net zo goed op een sombere, winterse dag. Hij maakt de dag zelfs iets vrolijker.

Na de decembermaanden met (veel te) veel lekker eten, onbeperkt toetjes, ongelooflijk veel wijn, cocktails en champagne en te vet katervoedsel, is iedereen wel toe aan iets gezonds.

En gezond kan ook gewoon mega lekker zijn! Dat bewijst deze kleurrijke salade met onder andere Hollandse garnalen, noten, yoghurt-bieslookdressing, avocado en brood croutons.

Je kunt deze salade eventueel ook meenemen naar school of werk. Eens wat anders dan een broodje kaas.

1 bord

Ingrediënten

• 1 krop ijsbergsla

• 4 eetlepels (griekse) yoghurt

• +- 8-9 takjes bieslook

• Theelepel citroensap

• 75 gr Hollandse garnalen

• 1 mandarijn

• 3/4 avocado

• 4 radijsjes

• 1 bruin puntje

• 1 ei

• Peper en zout

• Handje pistache nootjes

• Handje pecannoten

• 2 takjes koriander ter garnering *

Bereiding

• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook je ei hier zo’n 9 minuten in. Laat hem vervolgens schrikken met koud water en snijd in vieren.

• Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Meng de yoghurt met bieslook, citroensap en peper en zout in een kommetje.

• Haal één voor één de bladeren van de krop sla af en verdeel deze over je bord.

• Snijd de radijs en avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de sla.

• Haal de schil en overige “witte draadjes” van de mandarijn af en leg deze ook op je bord.

• Snijd je bruine puntje of broodje in blokjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel deze met olijfolie en zet de schaal voor zo’n 13 minuten in de oven op 180 graden.

• Verdeel beide soorten nootjes, het brood, de saus en de Hollandse garnalen ook over het bord en strooi er nog wat peper over.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies