Hoemoes toast met groenten en ei

5 april 2023

Hoemoes toast met groenten en ei

Van een lekker, gevuld, maar toch simpel broodje kan ik zo genieten. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn om smaak te hebben.

Sinds kort ben ik weer groot fan geworden van eieren. Ik kookte ze af en toe al wel, maar ik eet er momenteel heel veel. Vooral omdat ik nu een perfecte scrambled egg én een perfecte sunny side up ei kan maken. “Iets wat ik voorheen echt niet kon!” ‘S avonds na het sporten of een eitje op brood maak je mij echt blij en tevreden mee. Hoe simpel kan het zijn.

Waar ik ook heeel veel van houd, is hummus op een broodje (of als dip op een kaasplank). Er bestaan zóveel soorten, maar eigenlijk vind ik ze allemaal even lekker. Het is fris en er zit zoveel smaak aan. Dit keer gebruikte ik de ‘Hoemoes zongedroogde tomaten van Maza) en dat is stiekem een favoriet. Alles is gelijk lekker als je die gebruikt, dus ook dit broodje was heerlijk!

Duur: 15 minuten

1 persoon

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 plakjes bruin brood

• 1 rode paprika

• 4 cherrytomaatjes

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 3 eetlepels Maza Hoemoes zongedroogde tomaten + extra voor garnering

• 1 ei

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• Peterselie ter garnering

Bereiding

• Verdeel de plakjes brood over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel deze met wat olijfolie en zet de broodjes voor zo’n 8 minuten in de oven op 180 graden.

• Snijd de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de tomaatjes door de helft. Bak deze in een pan met olijfolie. Pers het teentje knoflook er ook over uit.

• Voeg wat peper, zout en paprikapoeder toe aan de pan en blijf doorroeren.

• Bak in een andere pan met een klein klontje boter of wat olijfolie een eitje met wat peper en zout.

• Smeer de broodjes in met de Maza Hoemoes zongedroogde tomaat. Beleg deze vervolgens met wat rucola en schep daarop de gebakken groenten.

• Schep nog een klein beetje Hoemoes op de groenten en verdeel het gebakken ei over het midden van de broodjes.

• Garneer alles eventueel met wat fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies