Herfst plaattaart

12 oktober 2022

Herfst plaattaart

Ik zette het vorige week al in mijn story, dus hierbij mijn herfst plaattaart.

Plaattaartrecepten zie ik dagelijks voorbijkomen en ik krijg er altijd gelijk trek van. En eerlijk gezegd ziet het er ook altijd simpel uit, want dat is het ook. Een paar ingrediënten op wat deeg en je schuift hem de oven in. Bijna geen afwas. Hoe lekker is dat?!

De hummus op deze plaattaart heb ik vorige week voor het eerst geproefd en toen wist ik gelijk dat ik er iets mee wilde maken. Een hele avond Pinteresten en Instagrammen, maar ik kwam er maar niet bijop. Op zaterdagochtend wist ik het; ik ging een herfst plaattaart maken en het deeg met deze hummus insmeren. Een 10!

Hummus vind ik overigens iets dat echt meer gegeten moet worden. Ik kan er zo van genieten. Een broodje ermee insmeren, of 3 bakjes op een kaasplank, zodat je je toast er in kan dippen. Love it!

En love de vijgen, geitenkaas, groene asperges en seranoham op deze plaattaart ook!

Plaattaart

Ingrediënten

• 1 rol tante fanny deeg

• 3-4 grote eetlepele hummus muhammara Maza

• 4 vijgen

• 6 groene asperges

• Geitenkaas

• +- 5 kleine plakken seranoham

• Handje pecannoten

• 2 handjes rucola

• 1 bosui

• 1/2 rode paprika

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1,5 theelepel Italiaanse kruiden

• Peper en zout

• Peterselie

Bereiding

• Rol het deeg helemaal uit en smeer deze in met de hummus (houd 2 cm aan iedere kant vrij).

• Snijd 2 cm van de asperges af en snijd de paprika in plakjes. Bak dit met wat peper en zout in een pan met olijfolie.

• Verdeel de asperges en paprika over het deeg. Snijd de vijgen in vieren en verdeel deze ook over het deeg, net als de pecannoten.

• Verkruimel wat geitenkaas over het deeg en leg wat plakken seranoham verdeeld over de groenten.

• Strooi er tenslotte wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden over en zet de plaattaart voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

• Garneer de plaattaart met wat rucola en fijngesneden bosui en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies