Deze combinatie!!!! Ó mijn god.
Ik hou echt heel erg van hazelnoot, maar ik hou van nog wel meer. Hahaha…
Alles aan deze taart klopt en dat vonden de mensen die ‘m proefden ook. Luchtig, smaakvol en eigenlijk gewoon alles wat je van een taart verwacht.
1 taart
Duur: Minimaal 4 uur
Witte chocolade mousse taart met hazelnoot
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram Bastogne koek
- 75 gram boter
- 200 gram amandelspijs
- 1 ei
- Sap van 1/2 citroen
Voor de vulling:
- 4 eieren (alleen het eiwit)
- 150 ml slagroom
- 1 zakje klopfix (8gr)
- 75 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 3/4 reep hazelnoot chocolade (60 gr)
- 3/4 reep witte chocolade (60 gr)
- 3 eetlepels hazelnootlikeur
Voor de topping:
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels nougatine stukjes AH
- 1/4 reep hazelnoot chocolade
Bereiding
- Maal de koekjes voor de bodem fijn in een blender of foodprocessor.
- Smelt de boter in een steelpan en meng met de koekkruimels. Beleg een taart- of quichevorm hiermee.
- Kneed het spijs met het ei en het sap van de citroen in een kom. Beleg de bodem hiermee en zet de bodem voor zo’n 18 minuten op 180 graden in de oven. Laat de bodem vervolgens afkoelen.
- Klop de slagroom voor de vulling stijf met de kristalsuiker, vanille aroma en klopfix. Bewaar een deel van de slagroom voor de topping.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf, totdat je stijve pieken krijgt. Als je de kom andersom houdt, mag het er niet uitvallen.
- Breng een pan met water aan de kook en zet er een diep bord op. Laat beide chocoladerepen hierin smelten en schenk dit mengsel vervolgens bij de opgeklopte eiwitten. Roer goed door elkaar.
- Meng nu de eiwitten met de slagroom. Roer alles weer heel goed door elkaar.
- Schep het hele mengsel in de taart- of quichevorm en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de chocolade op kan stijven.
- Garneer de taart met toefjes slagroom, wat chocoladerasp en stukjes nougatine.