Gyoza’s

19 januari 2023

Gyoza’s

Oké, dit is dus een recept wat ik al zó lang wilde proberen en nu eindelijk heb gemaakt. Je kunt er echt alle kanten mee op en ik heb (naar mijn idee) een hele lekkere variant gemaakt.

Gyoza of dumplings bestel ik altijd wanneer ik in een Aziatisch restaurant eet, of wanneer het op de kaart staat. Het lijkt nooit tegen te vallen en het is een perfect, klein hapje.

Ik moet zeggen dat ik wel even bezig was met het vouwen van alle dumplings, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, gaat het sneller.

Deze stoommandjes gebruikte ik overigens alleen voor de foto haha. Volgende keer ga ik ze gelijk daarin maken.

12 dumbplings

Ingrediënten

• 12 gyoza vellen (vriezer AH)

• 300 gr kipgehakt

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 1 babypaksoi

• 3 eetlepels ketjap manis

• 2 eetlepels sojasaus

• Drukje chilisaus

• 2 theelepels paprikapoeder

• Snufje chilipoeder

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• Eventueel wat sesamzaadjes

Bereiding

• Ontdooi de gyozavellen. Ik hield deze even boven een warme pan, zodat je de vellen van elkaar kunt halen (kan even duren).

• Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit in een pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak lekker mee.

• Snijd de paksoi fijn en voeg deze ook toe aan de pan.

• Voeg de paprikapoeder, peper en zout, chilipoeder, tijm (blaadjes ervan), chilisaus, ketjap manis en sojasaus toe aan de pan. Roer goed door elkaar allemaal.

• Vul een bakje met water en verspreid de gyozavellen over het keukenblad.

• Pak 1 gyozavel in de hand, schep een klein beetje van het gehaktmengsel in het midden van het vel. Maak met je vinger de hele rand nat met wat water. Vouw het vel voorzichtig dubbel en probeer de randen dicht te vouwen. Begin onderaan en vouw het vel steeds een beetje dubbel de andere kant op. Je kunt het een beetje aandrukken, maar niet te hard. Plakt het niet? Maak het een beetje meer nat met wat water.

• Als alle gyoza’s zijn gemaakt, laat je een laag olijfolie warm worden in een grote pan. Bak de gyoza’s hierin aan één kant zo’n 3 minuten, totdat die kant krokant is. Voeg vervolgens 60-70 ml water toe aan de pan en zet de deksel er voor 10 minuten op. Zet de pan op laag/middelhoog vuur.

• Serveer de gyoza’s met wat sojasaus, een pittig sausje of wat sesamsaus en strooi er eventueel wat sesamzaadjes over.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies