Gevulde brioche met pulled mushroom

27 maart 2023

Gevulde brioche met pulled mushroom

Afgelopen zaterdag heb ik perongeluk het lekkerste broodje ooit gemaakt. Ik wist vooraf dat het lekker zou worden, maar dít zag ik even niet aankomen.

Vorig jaar at ik bij Chun Amsterdam hét bekende broodje. Een dik briochebrood met een geweldige vulling vanbinnen. De vulling van dit broodje is helemaal anders, maar dat maakt niet uit.

Ik weet nog dat wij vorig jaar een half uur in de rij stonden voor het broodje. Deze aten wij vervolgens buiten op een bankje in een speeltuintje. De kinderen renden spontaan allemaal weg uit de speeltuin, want de knoflookgeur wat uit dat tasje met 4 broodjes kwam, was om bang van te worden. Heerlijk! 🤪

Duur: 15 à 20 minuten

1 of 2 personen

2 gevulde broodjes

Ingrediënten

  • 1/2 brioche brood AH
  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 handjes gesneden ijsbergsla
  • Komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1 bosui
  • Sriracha mayonaise Go-Tan

Bereiding

  • Trek de oesterzwammen met de hand uit elkaar, zodat er een soort dunne draadjes ontstaan.
  • Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze samen met de oesterzwammen in een pan met olie.
  • Schenk de ketjap en ketchup erbij, voeg de paprikapoeder, peper en zout toe en roer door elkaar. Bak totdat het lekker zacht wordt.
  • Snijd 2 dikke plakken (die je vervolgens vanbinnen open moet snijden. Dus het mag best een dikke plak zijn) van het brioche brood.
  • Laat wat boter smelten in een pan en bak de brioche broodjes krokant om en om in de pan.
  • Snijd voorzichtig het brood open vanuit het midden naar beneden. Vul dit met een handje sla.
  • Haal een kaasschaaf langs de komkommer, zodat je dunne plakjes krijgt.
  • Schep de broodjes vervolgens vol met de gebakken oesterzwammen, de plakjes avocado en de komkommer.
  • Garneer de broodjes met fijngesneden bosui en wat Sriracha mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies