Gevuld broodje met kruidenboter, serranoham en avocado

7 maart 2022

Gevuld broodje met kruidenboter, serranoham en avocado

Wat is het weer een heerlijke zonnige dag vandaag en wat kan een mens daar van opknappen.

Naast lekker veel zon en een strak blauwe lucht, kan een goed gevuld stokbroodje ieder mens ook zo nu en dan gelukkig maken denk ik.

Ik wordt er in ieder geval wel blij van en al helemaal met de combinatie van alles wat op dit robuuste stokbrood zit.

Kruidenboter + serranoham + avocado is een heel goed stel samen, ben ik achter gekomen.

Je hoeft overigens ook niet bang te zijn dat je na deze broodjes gelijk weer honger hebt, want je houdt het gerust nog wel een paar uurtjes uit hierna.

Deze lunch is super simpel om te maken en staat binnen no time op tafel. Perfect toch? Dan kun je gelijk daarna weer genieten van het prachtige weertje.

2 broodjes

Ingrediënten

• 1 robuust stokbrood

• 2 grote eetlepels kruidenboter

• 1 avocado

• 4 plakken serranoham

• 1 ei

• 5 cherrytomaatjes

• Romaine sla

• Handje pecannoten

• Kiemgroenten ter garnering

• Peper en zout

Bereiding

• Verwarm de oven voor en bak het brood erin zolang en warm als aangegeven staat op de verpakking.

• Maak een pan goed heet (geen boter of olie) en leg hier de plakken serranoham in, naast elkaar. Bak deze om en om krokant.

• Snijd de avocado in dunne reepjes en de tomaatjes in tweeën.

• Kook het ei zo’n 8-9 minuten in een steelpannetje met water. Snijd deze vervolgens in plakjes.

• Wanneer het brood uit de oven komt, snijd je deze door de helft en vervolgens snijd je de broodjes aan de zijkant door.

• Smeer de broodjes in met kruidenboter en leg daar wat blaadjes sla op. Verdeel hierover de krokante serranoham en avocadoreepjes en daarover de tomaatjes, pecannoten en wat kiemgroenten.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies