Gefrituurde asperges in roomsaus

18 april 2023

Gefrituurde asperges in roomsaus

Een paar maanden nadat ik begon met koken, kwam ik op het idee om asperges te gaan frituren. Er stonden toen nog bijna geen recepten van op het internet en ik wist niet of het lekker zou worden, maar ik wilde het proberen.

Ik kreeg er heel veel reacties op en thuis vonden wij het een echte hit. Veel mensen hebben dit dan ook gelijk nagemaakt.

Nu wilde ik ze weer gefrituurd maken, maar dan op een andere manier. Het is zo eigenlijk een beetje een hapj/salade geworden. Ik weet niet precies hoe ik het zou noemen, maar het was heel lekker!!

Terwijl ik dit typ heb ik alweer een nieuw idee voor de gefrituurde asperges.

Je kunt ze overigens ook als hapje serveren met een lekker sausje. Hoe origineel ben je dan!???

Heb jij weleens gefrituurde asperges gemaakt/gegeten?

Duur: 40 minuten

2 personen

1 grote schaal

Ingrediënten

• 4 grote asperges

• Klont boter

• 1 eetlepel suiker

• 200 ml kookroom

• 3 eetlepels Garlan kruidenroomkaas

• 1 gele ui

• Paprikapoeder

• 2 eieren

• Paneermeel

• Bloem

• Siracha mayonaise Go-Tan

• 1 bosui

• 3 takjes tijm

• Peper en zout

• 5 cherrytomaatjes

• Handje romana sla

Bereiding

• Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af en schil ze.

• Breng een grote pan met water, een klont boter en een eetlepel suiker aan de kook. Kook de asperges hier zo’n 10 minuten in en laat dan even afkoelen.

• Pak 3 bakjes/kommetjes. Vul de eerste met een laagje bloem, de tweede met 2 geklutste eieren en de derde met flink wat paneermeel.

• Snijd de asperges door drieën en haal deze door de bloem, ei en paneermeel.

• Verwarm een flinke laag olie in een pan en frituur de asperges hier om en om in, totdat ze krokant en bruin zijn.

• Snijd de ui fijn. Bak deze in een aparte pan met wat olie. Voeg hier de kookroom, Garlan kruidenroomkaas, tijm, peper en zout aan toe. Schep dit op je bord.

• Verdeel wat sla over de romige saus en leg daar de asperges op. Snijd de tomaatjes door de helft en leg deze tussen de asperges.

• Garneer alles met fijngesneden bosui en siracha mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies