Hierbij een hapje die het heel goed gaat doen bij al jouw gasten.
Ben jij ook uitgekeken op die simpele gehaktbal met saus, dat kaas- en worstschaaltje en die krokante stukjes kip op een verjaardag of feestje? Probeer dan eens deze gamba hapjes.
Dit frisse hapje is heel snel klaar en het is echt door iedereen te maken.
Op de gamba zit was Japanse mayonaise en door de guacamole zitten furikake kruiden. Dit maakt álles lekker en daarom hebben wij dit altijd thuis. Een simpele scrambled egg wordt ook 10x beter met die kruiden.
Hapje voor 7 personen
Duur: 15 minuten
Komkommerhapje met gamba
Ingrediënten
• 1/2 komkommer
• 1 avocado
• 2 theelepels citroensap
• Peper en zout
• 1 mespunt chilivlokken
• 7 gamba’s
• Scheut soja saus
• 2 theelepels gerookte paprikapoeder
• 1 eetlepel furikake kruiden
• Japanse mayonaise
Bereiding
• Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
• Bak de gamba’s met peper, zout en paprikapoeder in een pan met een scheut olijfolie. Voeg na een paar minuten de soja saus toe.
• Prak de avocado met peper, zout, chilivlokken, furikake kruiden en citroensap in een kom.
• Schep op ieder stukje komkommer wat van de guacamole en leg daarop een gamba.
• Garneer alles met een toefje Japanse mayonaise en eventueel nog wat furikake kruiden.