Crème brûlee cheesecake bars

24 augustus 2024

Crème brûlee cheesecake bars

Voordat ik dit recept maakte, kreeg ik regelmatig berichtjes van mensen, met daarin de vraag of ik een Crème brûlee cheesecake wilde maken. Ook tagde veel mensen mij in TikToks van dit soort cheesecakes of muffins. Dan moét ik ze wel maken natuurlijk. 😉

Ik had niet verwacht dat dit zo makkelijk zou zijn om te maken. Het is echt de makkelijkste cheesecake ooit. Je moet er alleen wat geduld voor hebben, maar dat is het wel waard.

Je kan deze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je kan ze ook heel klein snijden, zodat het een perfect stukje voor bij de koffie is. Als je ze juist groter snijdt, is het een perfect dessert.

Ik maakte deze in een brownievorm, maar je kan hier natuurlijk ook een ronde taartvorm, of een cakevorm voor gebruiken.

8-12 cheesecake bars

Duur: 20 minuten + 40 minuten oventijd + koelen 

Crème brûlee cheesecake bars

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram Bastognekoek
  • 75 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 3 eieren
  • Snuf zout

Voor de topping:

  • 50 gram kristalsuiker
  • Handje frambozen
  • Takjes munt

Bereiding

  • Maal de koekjes fijn in een foodprocessor of blender. Laat de boter smelten in een steelpannetje en meng dit met de koek.
  • Beleg een brownie- of taartvorm met bakpapier en schep het bovenstaande mengsel hierin. Druk met een achterkant van een lepel goed aan, zodat je een egale bodem krijgt.
  • Zet de bodem voor 10 minuten op 180 graden in de oven.
  • Meng de mascarpone met de Philadelphia. Voeg daar de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en vanille aroma aan toe. Gebruik een mixer om dit goed te mengen.
  • Voeg nu één voor één de eieren toe. Mix alles na ieder ei weer even goed. Voeg dan nog een snuf zout toe en roer weer door elkaar.
  • Schep het beslag in de brownie- of taartvorm en maak nu een waterbad voor in de oven.

LET OP: is je brownie- of taartvorm helemaal (water)dicht van onder? Zet deze vorm dan in een diepere, grotere ovenschaal die voor 2/3 gevuld is met water. Is je vorm open van onder, of kun je je taartvorm open klikken? Voeg dan wat laagjes folie toe aan de onderkant en zijkant van de vorm, zodat het water op geen enkele manier bij het beslag kan komen. Zet de vorm dan in een grotere ovenschaal die voor 2/3 gevuld is met water. 

  • Zet de schalen nu voor ongeveer 40-45 minuten op 160 graden in de oven. Is de tijd voorbij? Laat de vorm dan nog een uurtje in de oven staan, terwijl hij uit staat. Laat de taart daarna volledig afkoelen.
  • Verdeel een laagje kristalsuiker over de taart en gebruik een gasbrander, om het Crème brûlee-effect te krijgen. Snijd de taart daarna in stukjes.
  • Garneer de cheesecake bars met frambozen en een takje munt.

Bekijk ook deze recepten

Hagelslag chocolade cheesecake
Nusa Lembongan
Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Cookies