Coquille salade

15 april 2024

Coquille salade

Ik hou zoooo van coquilles. Het is zo’n klein stukje vis, maar ik vind het echt heerlijk en toch ook wel luxe. Met feestdagen denk ik bijvoorbeeld al snel aan een hapje met coquille.

Wat ook lekker is, is een salade met coquilles. Heerlijk om tijdens een mooie lente- of zomerdag te eten in de tuin.

Ik maak deze salade af met Japanse mayonaise. Dat maakt naar mijn mening echt alles lekker. Wij hebben thuis zo’n grote fles en ik gebruik ‘m niet héél vaak, maar ik zou het wel bij ieder gerecht willen gebruiken haha.

1-2 personen

Duur: 15 à 20 minuten

Coquille salade

Ingrediënten

  • 3-4 coquilles p.p. (Guijt & Hansen online)
  • Grote hand veldsla
  • 3 grote of 4 kleine plakken bacon
  • Handje worteljulienne
  • Wasabicrackers
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 grote theelepel honing
  • Snufje knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 7 cherrytomaatjes
  • Japanse mayonaise

Bereiding

  • Bak de bacon krokant om en om in een droge pan. Snijd vervolgens fijn.
  • Verwarm dan een klont boter in diezelfde pan en bak de coquilles om en om met peper en zout (ongeveer 1 om 1 minuut).
  • Maak een bordje met veldsla en worteljulienne en verdeel daar in tweeën gesneden tomaatjes en de wasabicrackers (beetje op gevoel) over.
  • Maak de dressing door de sojasaus, honing, paprikapoeder en knoflookpoeder te mengen.
  • Verdeel de coquilles en bacon over je bord en schenk de dressing erover.
  • Maak toefjes Japanse mayonaise over je hele bord.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies