Club sandwich pastasalade

16 mei 2025

Club sandwich pastasalade

Oooohhh wat is deze weer lekker. Perfect voor een zomerse dag!

Iets wat ik dus echt nooit bestel in een restaurant, maar wat ik echt heel lekker vind, is een club sandwich. Ik denk dat dat komt omdat ik het te simpel vind. Als iemand een stukje over heeft, eet ik het altijd gelijk op haha.

Ik was op zoek naar een nieuw recept voor een pastasalade, omdat dat altijd in de smaak valt. Toen bedacht ik deze club sandwich pastasalade en die was lékker!!!

Je zou deze nog af kunnen toppen met wat krokant broodkruim uit de oven, maar ik vond ‘m zo vullend genoeg.

1 grote pastasalade (2 personen)

Duur: 30 minuten

Club sandwich pastassalade

Ingrediënten

  • 250 gram vlinderpasta
  • 200 gram gerookte kip
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 150 gram bacon reepjes
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • +- 4 eetlepels geraspte kaas (Grana Padano)

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel Friteslijn
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Snuf knoflookpoeder
  • 8 takjes bieslook
  • 1 theelepel Franse mosterd

Bereiding

  • Bak de bacon reepjes in een pan met een heel klein beetje olijfolie.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel dan af met koud water.
  • Kook de eieren in een andere pan met water. Kook ze zo’n 8 minuten en snijd vervolgens in vieren.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Voeg als laatste de fijngesneden bieslook toe.
  • Snijd de komkommer en tomaatjes fijn en de gerookte kip in plakjes of kleine stukjes. Voeg dit samen met de bacon reepjes en sla toe aan de pasta.
  • Strooi peper en zout over de pastasalade, rasp de kaas erover en meng alles goed.
  • Voeg als laatste de dressing toe. Meng alles nu heel goed met een spatel of lepel.
  • Schep de pastasalade op je bord of in een kom en eindig met de eieren.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies