Chocolate chip cookies met bastogne

25 juli 2023

Chocolate chip cookies met bastogne

Wie houdt er niet van chocolate chip cookies?

Ik ben echt gek op deze koekjes en ze gaan ook nooit vervelen. Vroeger heb ik honderden van die kleine in een paarse verpakking gegeten. Ik ga daar binnenkort weer eens een dessert mee maken denk ik.

Zelf wilde ik ook weer eens koekjes maken en toen kwam ik op het idee om deze te maken mét bastogne erin. Hoe geweldig is die combinatie?

9 koekjes (of meer kleinere)

Duur: 1,5 uur

Chocolate chip cookies met bastogne

Ingrediënten

• 130 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

• 100 gr bruine basterdsuiker

• 100 gr kristalsuiker

• 1 ei

• 1 theelepel vanille aroma

• Snuf zout

• 1 zakje bakpoeder (16gr)

• 220 gr bloem

• 5 eetlepels chocolate chips

• 8 bastogne koekjes

Bereiding

• Meng de twee soorten suiker met het ei, bakpoeder, zout en vanille aroma in een grote kom. Roer goed door elkaar.

• Voeg hier de bloem aan toe en meng weer heel goed..

• Voeg nu de boter toe aan de kom en kneed alles met de hand, totdat je een goede deegbol hebt.

• Breek de bastogne koekjes met de hand, totdat ze fijn zijn en voeg deze samen met de chocolatechips toe aan de kom. Meng heel goed door elkaar. Zet alles nu ongeveer een half uurtje in de koelkast.

• Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak rondjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje aan, zodat ze wat platter worden. Let op: de koekjes worden 2 of 3x zo groot!

• Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de koekjes zo’n 16-17 minuten in de oven.

• Als ze uit de oven komen, druk je nog snel wat overgebleven chocolatechips in de koekjes en vervolgens laat je ze goed afkoelen.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies