Caesar salade

16 november 2022

Caesar salade

De salade die ik vaak bestel als lunch in een restaurant en waarvan ik nooit weet of ik een goede keus heb gemaakt of juist niet: caesar salade. Sommige restaurants zijn kampioen in zoiets lekkers verpesten, maar soms krijg ik weer een goed gevuld bord waar ik enorm blij van word.

Zo’n salade was best veel vraag naar en daarom maakte ik hem eens tijdens de lunch. Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik hem maakte, maar het was eigenlijk alles wat ik wilde.

Het lijkt misschien een zomerse salade, maar ik denk zomaar eens dat deze vanmiddag met regen op de ramen net zo lekker smaakt.

1 grote salade

Ingrediënten

• Romana sla

• 150 gr kipfilet

• Snuf cajunkruiden

• 1 theelepel paprikapoeder

• 3 of 4 plakken bacon

• 1 brioche broodje (voor croutons)

• 2 eieren

• Parmezaanse kaas

Dressing

• 2 eetlepels griekse yoghurt

• 1 eetlepel mayonaise

• 1 theelepel citroensap

• 1 theelepel dijon mosterd

• Scheutje olijfolie

• Snuf knoflookpoeder

• Peper en zout

• 1 eetlepel parmezaanse kaaspoeder

Bereiding

• Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. (Ik voegde er nog 1 eetlepel ansjovisolie aan toe, maar dat hoeft niet per se)

• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten. Spoel deze koud af en snijd ze in vieren.

• Snijd de kip in reepjes en bak deze in een pan met olijfolie. Strooi er peper, zout, paprikapoeder en cajunkruiden over.

• Bak in een aparte pan zonder olijfolie of boter de plakken bacon om en om krokant.

• Snijd het brioche brood in stukjes en verwarm deze op een bakplaat in de oven met wat zout en olijfolie zo’n 8 minuten op 180 graden.

• Maak een bedje van sla in je bord en giet er al een beetje dressing over. Verdeel de kip, eieren, bacon en brioche over de salade. Garneer alles met wat extra dressing en parmezaanse kaas.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies