Caesar salad pastasalade

5 juni 2024

Caesar salad pastasalade

Ik hou enorm van pastasalades en ik hou enórm van caesar salades. Deze combinatie is dus goud als je het mij vraagt.

Met een goede caesar salad in een restaurant maak je mij zo blij. Hij moet goedgevuld zijn. Het liefst zo’n grote kom met veel ingrediënten en dressing. Oh daar word ik zo gelukkig van. Het liefst eet ik deze op een stranddag op vakantie. Dan bestellen wij er altijd lekkers bij om te delen. Dan heb ik m’n favoriete salade met lekkers in het midden.

Pasta zorgt er weer voor dat de salade als echte maaltijd gegeten kan worden. Dat vult wat sneller en het is een kleine extra toevoeging.

2 personen

Duur: 30 minuten

Caesar salad pastasalade

Ingrediënten

• 250 gram penne pasta

• Grote hand romaine sla

• 75 gram hamblokjes

• 200 gram kipfilet

• 2 eieren

• Handje kaassnippers

• Peper en zout

• 2 (oude) broodjes wit of bruin

Voor de dressing:

• 2 eetlepels griekse yoghurt

• 1 eetlepel mayonaise

• 1 theelepel citroensap

• 1 theelepel dijon mosterd

• Scheutje olijfolie

• Snuf knoflookpoeder

• Peper en zout

• 1 eetlepel parmezaanse kaaspoeder

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel daarna af met koud water.

Kook je ei zo’n 8-9 minuten in een aparte pan met water. Spoel met koud water af, pel je ei en snijd in vieren.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en voeg dit, samen met de sla en hamblokjes, toe aan de pasta. Roer goed door elkaar.

Snijd de kip in stukjes of reepjes, strooi er peper en zout over en bak in een pan met olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het brood in blokjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Schep de pasta op je bord en verdeel de kip, croutons, de kaassnippers en het ei erover.

Bekijk ook deze recepten

Restaurants in de Pijp (Amsterdam)
Pulled chicken proteïne salade
Choco mousse slof
Aardbei burrata salade
Cookies