Burrata toast met spinazie en zongedroogde tomaten

25 februari 2023

Burrata toast met spinazie en zongedroogde tomaten

Mensen die mij kennen en ook al een tijdje volgen, zullen weten dat ik echt verliefd ben op burrata. Ik weet niet hoe dit is ontstaan, maar het klikte en de liefde is nooit meer overgegaan.

In een restaurant wil ik het áltijd bestellen, maar ik heb mezelf zover gekregen dat ik nu soms wat anders kies.

Op vakantie bestelden wij hem wel en dat was een goede keus, want hij was bedekt met iberioham, sinaasappeldressing en pijnboompitten. Simpel, maar zó lekker.

Laatst kwam ik erachter dat je bij AH ook stracciatella burrata te koop hebt. Dit is de romigere versie van burrata en nee, het heeft niks te maken met de ijssmaak stracciatella, dus verwacht geen stukjes chcoolade erin. 🙄

Deze burrata is nóg 100 keer lekkerder en romiger en daarom ben ik nog een stukje gelukkiger geworden, want ik ben er al jaren naar aan het zoeken (in de buurt).

Toen ik dit broodje at, stond ik met 5 schermen tegelijk in de rij om kaartjes te kopen voor Tomorrowland. Eindstand: ik heb nog steeds geen kaartje !! Dit broodje maakte dat verdriet een klein beetje goed.

Maaaarrr mocht iemand nog een kaartje hebben voor zondag 23 juli aanstaande (vragen kan hier natuurlijk altijd), dan neem ik hem graaaaaaaaaaag van je over !! ‼️😋

Duur: 10 minuten

2 broodjes

Ingrediënten

• 2 plakjes brood

• 1 bol stracciatella burrata

• 2 eetlepels zongedroogde tomaten

• 4 handjes spinazie

• Handje walnoten

• Snuf paprikapoeder

• Snuf peper en zout

• Peterselie

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180 graden.

• Leg 2 plakjes brood op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een klein beetje olijfolie en strooi er wat zout over. Zet de broodjes voor zo’n 6 minuten in de oven, totdat ze een beetje krokant zijn.

• Verwarm wat olie in een pan en bak de spinazie hierin met wat zout en eventueel wat peper. Is deze helemaal geslonken? Verdeel de spinazie dan over de twee broodjes.

• Verdeel de stracciatella burrata over de spinazie op allebei de broodjes.

• Snijd de zongedroogde tomaten en walnoten fijn en verdeel deze over de stracciatella. Schenk nog een lepel olie van de zongedroogde tomaten over de broodjes.

• Strooi er wat paprikapoeder over en eventueel wat fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies